Daan Oostdam geeft een piano-recital in het Karmelklooster, en er zijn rond de Kerst nog meer optredens.
Daan Oostdam geeft een piano-recital in het Karmelklooster, en er zijn rond de Kerst nog meer optredens. Foto: Ingezonden

Kerst in Karmelklooster Drachten

DRACHTEN - In het Karmelklooster aan de Burg. Wuiteweg 162 in Drachten begint zondag 23 december om 15.00 uur het kerstconcert 'De Kerstroos' door het Grieg Pianoduo Ellis van der Heiden & Siebert Nix.

Laat u heerlijk verwennen door een prachtig kerstconcert naar aanleiding van het kerstverhaal 'De Legende van de Kerstroos' van de Zweedse schrijfster Selma Lagerlof met muziek van de Noorse componist Edvard Grieg, vertolkt door het Grieg Pianoduo: Ellis van der Heiden & Siebert Nix. Entree € 17,50 inclusief concert & de tentoonstelling 'BLOOM'.

Kerstavond 24 december zijn er in het klooster in Drachten twee vieringen: om 20.00 en om 22.00 uur met medewerking van Pro Vocale uit Dokkum onder leiding van Anne de Bruijn, piano. Kaarten voor deze kerstviering kosten € 7,50 (kinderen tot en met 12 jaar vrij entree). De opbrengst gaat naar de broeders van de oecumenische kloostergemeenschap Taizé, die leven en werken in Bangla Desh en is bestemd voor projecten voor straatkinderen.

Tweede Kerstdag 26 december begint 15.00 uur een pianorecital van Daan Oostdam. Oostdam is 21 jaar en verovert vele harten met zijn prachtige pianospel. Op het programma: Dutilleux, Liszt, Brahms, Chopin, Skrjabin en Rachmaninoff. Voor een uitgebreid programma, zie de website: www.
karmelklooster.nl. Entree: € 17,50 inclusief koffie of thee en bezichtiging van tentoonstelling BLOOM. Deze jubileumtentoonstelling is geopend op donderdag tot en met zondag, extra op Tweede Kerstdag. Entree € 11,50 inclusief koffie/thee. Aanmelding voor de vieringen & concerten via: info@karmelklooster.nl of telefoon 0512 - 512103.