Mooi vuurwerk roept iets op in mensen. Zo wellicht ook tijdens 
Oudjaarsnacht in Burgum.
Mooi vuurwerk roept iets op in mensen. Zo wellicht ook tijdens Oudjaarsnacht in Burgum. Foto: Ingezonden

Spetterend oudejaarsfeest luidt in Burgum 2019 in

BURGUM - De inwoners van Burgum en omstreken kunnen hun nieuwjaarswensen direct na de jaarwisseling overbrengen in een feestelijke entourage. In een tent bij de ijsbaan in Burgum wordt een oudejaarsfeest gehouden, opgeluisterd door een drietal dj's met muziek.

Het feest begint direct na de jaarwisseling rond half één, en duurt op Nieuwjaarsdag tot in de kleine uurtjes, tot vijf uur 's ochtends.

Het oudejaarsfeest wordt georganiseerd door Burgum Events, en wordt voor de tweede keer gehouden, dit jaar voor het eerst bij de ijsbaan, in het Wetter- en Willepark, aan de rand van het centrum. "Het park krijgt steeds meer uitstraling en is daarom een ideale locatie voor dit soort evenementen. Vooraf is hierover overleg geweest met de gemeente Tytsjerksteradiel", vertelt Marcel Strijk van Burgum Events.

'Wij hopen op zo'n
duizend bezoekers"

Het eerste oudejaarsfeest werd vorig jaar bezocht door zo'n zevenhonderd mensen. Omdat het feest een succes werd en de reacties positief waren, denkt Strijk dat dit aantal nu zal worden overtroffen. "Wij hopen op zo'n duizend bezoekers. Ze kunnen in de feesttent in een ongedwongen sfeer een praat je maken en een nieuwjaarstoost uitbrengen. Ook aan de catering en de beveiliging is gedacht".

De entreeprijs voor het oudejaarsfeest is tien euro, inclusief het gebruik van de garderobe.

Kaarten in de voorverkoop zijn online verkrijgbaar bij mgtickets.nl en bij Primera, eetcafé en hotel 't Roodhert en café de Taperij, allemaal in Burgum.