Op het Raadhuisplein in Drachten zijn zaterdag activeiten in kerst- en winterstijl.
Op het Raadhuisplein in Drachten zijn zaterdag activeiten in kerst- en winterstijl. Foto: Actief Media

Drachtster centrum vrijdag in winterse sfeer

DRACHTEN - Een deel van het Raadhuisplein in Drachten wordt komende vrijdag omgetoverd in een winters (kerst-)tafereel, met diverse attracties voor jong en oud.

Kerstbomen, live muziek van een kerstorkest en natuurlijk is er warme chocolademelk voor iedere bezoeker. Kinderen kunnen de sneeuwpop Olaf ontmoeten en met hem op de foto. Samen met zijn elfjes loopt hij rond en deelt hij iets lekker uit.

Bezoekers kunnen ook heel actief aan de slag: gesp je vast en beklim de hoge rots van ijs. Stap op de snowboardsimulator en laat zien hoe lang jij op een snowboard kunt blijven staan. Of roetsj met een slee van de hoge glijbaan af.

Bij alle activiteiten zijn instructeurs aanwezig, die deelnemers begeleiden. En het leuke is, bijna iedereen van elke leeftijd kan hier aan deelnemen. Dus: warme jassen aan, sjaals om en vrienden en familie mee, voor een gezellige en sportieve kerstmiddag op het Raadhuisplein. Want na het winkelen, rondkijken en snoepen is er tijd voor wat actie.

Raadhuisplein en De Marke

De winkeliers van het Raadhuisplein en de Marke zorgen dit jaar voor een sfeervol centrum, met sportieve en gezellige activiteiten voor het hele gezin. Op deze manier wordt kerstinkopen doen extra leuk.

Het streven van de winkeliers is om met extra activiteiten nog meer gezellige bedrijvigheid te creƫren. Ze organiseren verschillende activiteiten in wisselende thema's. Bezoekers kunnen hier kosteloos aan deelnemen.

Meer informatie over de kerstactiviteiten is te vinden op www.facebook.com/raadhuispleincentrumdrachten.