Kerst Play-in in Lawei Drachten

DRACHTEN - Muzikanten die een kerstlied op hun instrument kunnen spelen, krijgen zaterdag 22 december opnieuw de kans op dit samen met een grote groep te doen. De jaarlijkse Kerst Play-in vindt dan plaats in de Grote Foyer van De Lawei van 14.00 tot 15.00 uur.

De muziek is van te voren te bestellen en kan geoefend worden met bladmuziek en/of een digitaal geluidsvoorbeeld. Het Volwassen Orkest onder leiding van Hotze Jelsma vormt met 33 leden de basis van het geheel. De gastmuzikanten spelen alleen de melodie mee van de kerstliedjes. Behalve Stille Nacht en Gloria in Excelsis Deo, worden er ook twee onbekende, maar minstens zo mooie, Ierse en Franse kerstmelodieën gespeeld. Het orkest neemt daarbij de begeleiding voor haar rekening. Iedereen die viool, dwarsfluit, accordeon, blokfluit, bugel, hoorn, klarinet, mandoline of trompet speelt kan meedoen! Deelname is gratis. Opgeven via hotze@hotzejelsma.nl. De partijen en de mp3's met de computerversies van de complete arrangementen worden daarna toegestuurd.

Kerstdiner Kollum

KOLLUM - De feestdagen is een moment in het jaar dat door velen wordt ervaren als een gezellig samen zijn. Helaas geldt dit niet voor iedereen en eenzaamheid is dan ook iets wat veel voor komt.

"Vanuit PKN Kollum, Timpaan, VWNN en Raderwerk organiseren wij daarom een kerstmaaltijd." Dit vindt plaats op vrijdag 21 december in de winkel van Raderwerk, Voorstraat 122. Inloop is om 17.00 uur met koffie/thee en een lekkernij. Vanaf 18.00 tot 20.00 eten deelnemers gezamenlijk. U kunt ook eerder komen om u mooi te maken. Vanaf 15.00 kunt u uw nagels laten lakken, uw haar mooi laten maken of een kerstoutfit shoppen met maar liefst zeventig procent korting. Het eten kost € 2,50 per persoon en het mooi maken is gratis. Het kerstdiner is voor iedereen en is gericht op het samen zijn, dus je eet met elkaar aan een grote tafel. U bent van harte welkom en kunt zich opgeven bij de kringloopwinkel Raderwerk Kollum (0511-700204 of ontmoetingsplekkollum@werkpro.nl).

Kerstzang Dokkum

DOKKUM - Ook dit jaar is er de traditionele volkskerstzang in Sporthal De Doelstien aan de Woudweg in Dokkum.

Er worden prachtige kerstliederen samen gezongen. De Christelijke Muziekvereniging Oranje met Andries de Haan als dirigent begeleidt de samenzang. Verder zal Gospelkoor 'God Unlimited' onder leiding van Gerda Roorda haar medewerking verlenen. De leiding van de avond is in handen van Hiele Dijkstra. Het thema is: One Way (één weg). Iedereen is welkom op zondag 23 december om 19.30 uur.

De organisatie in handen van de Interkerkelijke Evangelisatiecommissie (IEC) te Dokkum.