Kerst in Vermaning

BERLTSUM - Op Eerste Kerstdag om 9.30 uur is er in de Doopsgezinde Vermaning van Berltsum een kerkdienst met medewerking van de Schola Cantorum Mistúra onder leiding van Piet Vessies. Voorganger in deze dienst is ds. van der Werff. Voor aanvang van deze dienst verzorgt het koor om 9.15 uur een klein kerstconcert. Na afloop zoals gebruikelijk koffie en thee.

Kuier Damwâld

DAMWALD - Vrijdagavond 21 december vanaf 18.30 uur is het weer tijd voor de jaarlijkse Kryst kuier vanuit de herberg de Krúswei. Tot 20.00 uur kunt u starten met de Krystkuier.

De route is vrijwel dezelfde als die van vorig jaar. Alleen gaan de lopers nu eerst naar het winkelcentrum. Onderweg is van alles te beleven. Kinderen tot en met twaalf jaar kunnen gratis deelnemen aan de Krystkuier onder begeleiding. Personen boven 12 jaar betalen 3 euro voor de Krystkuier.

Winterwandeling

EARNEWÂLD – It Fryske Gea organiseert een sprookjesachtige midwinterwandeling door Nationaal Park De Alde Feanen op vrijdag 21 december van 15.00 tot 17.00 uur.

Ga mee op ontdekkingstocht met natuurgids Jitske Wedman en leer over de vogelrijkdom en alle bijzondere flora en fauna. Misschien spot je zelfs wel een zeearend. Aanmelden kan uiterlijk een dag van te voren (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/midwinterwandeling of 0511-539618. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis en niet-leden betalen € 4,- (tot en met 12 jaar € 2,-).

Voluspa project

DRACHTEN - Deze keer niet alleen muziek in Café Marktzicht aan de Oudeweg 14 in Drachten, maar ook verhalen en gedichten op zaterdag 21 december.

Het Voluspa project is een samenwerkingsverband van de actrice Eke Born, muzikant Rutger Dijkstra en de schrijver Willem Schoorstra. Het project wordt in het Fries ten gehore gebracht. De Voluspa is het openingslied van de oude Poëtische Edda, een verzameling van goden en heldenliederen uit IJsland. Een bijzonder evenement van verhalen en muziek in Noorse sferen. Aanvang 20.30 uur. Vrij entree!

Kerstbingo in
Spijkerdorp

DRACHTEN - Op zaterdag 22 december is er in Spijkerdorp een kerstbingo voor kinderen van 4 tot 13 jaar. Ze spelen van 13.30 tot circa 15.00 uur voor hele leuke prijzen. Gratis toegang. In verband met kerstvakantie is Spijkerdorp is na 22 december tot 8 januari 2019 gesloten.