De kerstmarkt in Burgum werd verlevendigd met straattheater.
De kerstmarkt in Burgum werd verlevendigd met straattheater. Foto: @Pruisfotografie

Kryst in Burgum met druk bezochte kerstmarkt

BURGUM - Op de kerstmarkt in Burgum was het zaterdag druk en ontzettend gezellig. De kerstmarkt trok meer dan 5.000 bezoekers.

Er waren zo'n zestig kramen door het hele centrum en veel vertier en vermaak. De ijsbaan bij 't Roodhert trok veel publiek, onder de klanken van prachtige kerstmuziek van DJ Jesper en troubadour Jan Nota.

Tussen de Kerstmarkt door waren veel bijzondere figuren: acrobaten, een steltloper, de Wijzen uit het verre Oosten van PG Burgum, een poppenspeelster met lammetje. Veel foto's zijn gemaakt met de enige echte Kerstman bij 't Luifeltje.

In de Passage werd het Kerstverhaal verteld door leerlingen van CSG Liudger uit Burgum. Ook prachtige zang! Verder was er muziek van The Rising Hope/Crescendo Hijum-Finkum en de Pypkesjongers. Kerstliederen galmden door de straten. Dan was er nog dans door ModèstoDûns en GVV Feanwâlden op de Markt. Heel mooie demonstraties van bijna honderd kinderen (in totaal). Het publiek kon meedoen met de Sneeuwbaldans. Ook het treintje op de Markt was druk bezet. Het warme Winterplein bij De Pleats was heel sfeervol met een groot kampvuur door de brandweer en vuurkorven waar marshmallows werden geroosterd.