Brouwer burgemeester Achtkarspelen

BUITENPOST - Voormalig (pers)officier van justitie mr. Oebele F. Brouwer (58) uit Eastermar wordt waarschijnlijk de nieuwe burgemeester van Achtkarspelen. Donderdag 13 december heeft de gemeenteraad tot deze aanbeveling besloten. Het is nu aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming is pas definitief, zodra het Koninklijk Besluit daartoe getekend is.

Oebele Brouwer is momenteel docent aan het opleidingsinstituut voor rechters en officieren van justitie en als officier van justitie werkzaam als recherche-officier bij het Landelijk Parket in Rotterdam. De heer Brouwer vervult een aantal nevenfuncties zoals voorzitter van de Advysried AFûK en gastdocent aan de Politieacademie. Hij is geen lid van een politieke partij.
Brouwer zei in een reactie dat hij afgelopen zomer tijdens z'n vakantie constateerde, het op en neer reizen tussen Eastermar en Rotterdam enigszins beu te zijn. Toen kwam de vacature van de burgemeesterspost van de buurgemeente voorbij en beet Brouwer toe, vooral vanwege het 'Frysk-eigene' waar sprake van is. Zijn installatie wordt begin februari verwacht.

"Van de geselecteerde kandidaten past de heer Brouwer het best in de profielschets. Brouwer is een betrokken persoon: hij wil graag tussen de mensen verkeren en aanspreekbaar zijn voor iedereen. De verbindersrol ziet hij als belangrijk om mensen met elkaar in contact te brengen", meldt de gemeenteraad, "hij is rolvast, daadkrachtig en een besluitvaardig persoon, die tevens teamspeler is."