De zes vlaggenmasten zullen worden geschonken aan clubs en verenigingen.
De zes vlaggenmasten zullen worden geschonken aan clubs en verenigingen. Foto: Actief Media

Gemeente wil vlaggenmasten LF2018 herverdelen

BURGUM - De gemeente Ty jerksteradiel wil de zes vlaggenmasten van LF2018 graag een nieuwe plek geven. Clubs en verenigingen binnen de gemeente maken kans op een complete vlaggenmast. "Hijs jij binnenkort jullie eigen vlag bij het verenigingsgebouw of sportpark? Het zou zomaar kunnen!" meldt de gemeente.

"Om kans te maken op een vlaggenmast willen we in maximaal honderd woorden weten waarom de vlag bij jouw club of vereniging moet wapperen. De zes meest creatieve en originele ideeën belonen we met een vlaggenmast. Een jury onder leiding van burgemeester Jeroen Gebben maakt de keuze voor de zes origineelste motivaties. Gaat de vlag uit bij jouw club of vereniging?"

Meedoen

Om mee te doen aan de actie wil de gemeente graag uiterlijk maandag 7 januari reacties ontvangen. Geef duidelijk aan om welke club of vereniging het gaat. Je motivatie van maximaal honderd woorden graag sturen naar Josine Zijlstra. Dat kan via mail jzijlstra@t-diel.nl, of per post naar Gemeente Tytsjerksteradiel t.a.v. Josine Zijlstra o.v.v. 'Vlaggenmast', Postbus 3, 9250 AA in Burgum.
In 2017 zijn in opdracht van de gemeente zes vlaggenmasten naast het gemeentehuis geplaatst door de stichting Leeuwarden-Fryslân. De vlaggen dienden voor de promotie van Kulturele Haadstêd LF2018. Het college van Tytsjerksteradiel heeft besloten om de vlaggenmasten te schenken aan lokale clubs en verenigingen. Op die manier krijgen de masten weer een plek binnen de mienskip.

Gemeente bezorgt en plaatst

De vlaggenmasten worden door de gemeente bezorgd en geplaatst. Uiteraard moet de locatie wel geschikt en te benaderen zijn met materieel.