De burgemeester, een raadslid en een wethouder bij de Koningslinde.
De burgemeester, een raadslid en een wethouder bij de Koningslinde. Foto: Anneke Jager

Ferwerderadiel plant herdenkingsboom

FERWERT - Op donderdag 13 december rond half drie kreeg de gemeente Ferwerderadiel er een bijzondere boom bij: een Koningslinde, speciaal ter herdenking aan Ferwerderadiel, dat ophoudt te bestaan.

De boom werd onthuld door burgemeester Cees van den Berg, raadslid Jan Jarig van der Tol en wethouder Jelle de Vries (zie foto).

De gemeente fuseert per 1 januari met Dongeradeel en met Kollumerland c.a. tot Noardeast Fryslân. De nieuwe gemeenteraad van Noardeast Fryslân, die dinsdagavond 2 januari wordt geïnstalleerd, zal vooreerst vergaderen in de raadszaal in Kollum. Informateur Theo Joosten (CDA) is deze week aan de slag als 'formateur', om namens vijf partijen wethouders voor te kunnen dragen: CDA, FNP, S!N, ChristenUnie en VVD. Vrijdag 21 december wordt de nieuwe (waarnemende) burgemeester bekendgemaakt.

De nieuwe gemeente werkt ambtelijk samen met Dantumadiel. Die gemeente wilde niet bestuurlijk fuseren met de andere drie. De gemeenteraad van Dantumadiel sprak onlangs de wens uit, enkele ambtenaren als het ware terug te krijgen, die in het vervolg alleen voor Dantumadiel aan de slag gaan, zoals een medewerker van de griffie en een communicatie-adviseur.

Datum

:

13 december 2018

Tijd

:

14:30 uur

Locatie

:

Hegebeintumerdyk Ferwert