Winterútstalling bij Galerie Koopmans

EARNEWALD - Deze winter is er bij Galerie Koopmans weer een afwisselende expositie te zien met werk van vijf kunstenaars die zich hebben laten inspireren door het koudste seizoen.

De volgende kunstenaars tonen hun werk: Gosse Koopmans (Eastermar); olieverf, Hans Jouta (Ferwert); brons, Loes Verbrugge (Hoofddorp); glasfusion, Annet Hamster (Assen); kristalkeramiek en Tjabel klok (Opeinde); Rakukeramiek. Van 22 december 2018 tot en met 3 maart 2019 kunt u de winterse werken bewonderen.

Galerie Koopmans op De Stripe 14 in Earnewâld is geopend op vrijdagmiddag, zaterdagmiddag en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur en op afspraak. Op tweede kerstdag en op donderdag 27 december bent u ook van harte welkom. Kijk voor meer informatie op www.galeriekoopmans.nl.

Kerststalletjes

BURGUM - Zaterdagavond opende Jelkje Kloosterman uit Niezijl een expositie van zo'n veertig kerststalletjes in de Kruiskerk in Burgum.

Vooraf waren de bezoekers in het Observeum aandachtige toehoorders van de presentatie 'De ster van Bethlehem' door sterrenkundige Hans Molema. De exposante vertelde over haar passie: het verzamelen van kerststallen, nu zo'n tweehonderd. Een deel is dus, na de kerkdiensten, te zien op extra 'open kerkmidddagen' van 19, 22 en 29 december 2018 en 2 en 5 januari 2019, van 15.00 tot 17.00 uur.