Klaassen en 'Showponies' in de Harmonie

LEEUWARDEN - Samen met onder andere Freek Bartels, Daniel Cornelissen en Jip Smit brengt Alex Klaassen entertainment van het hoogste niveau. 'Showponies' is op donderdag 20 december te zien in Stadsschouwburg De Harmonie, Leeuwarden.

Vorig seizoen werd 'Showponies' juichend ontvangen door de Nederlandse pers. Na vele uitverkochte zalen én de nominatie voor een Poelifinario, is het logisch dat Alex dit seizoen nogmaals met zijn pony's door het land draaft en het publiek trakteert op een avond vol zang, dans, typetjes en komische sketches. "Ik ga er nooit vanuit dat iets een succes wordt. Maar ik zag dit vanaf het begin wel enorm zitten. Des te leuker dus als je dan tijdens het spelen merkt dat het goed valt", zegt Alex Klaassen.
Met deze voorstelling blaast hij revue nieuw leven in en zet hij het genre terug op de kaart, gewoon omdat het te leuk is om het niet te doen. Sneller, vrijzinniger, en op het scherpst van de snede. Ofwel: revue 2.0. Ouderwets genieten van een ongecompliceerd avondje in het theater zoals we dat kennen van André van Duin. Maar dan op z'n Klaasens. 'Showponies' is cabaret, musical en comedy in één. "Wat zijn showponies? Mensen die we denken te moeten zijn voor alle andere mensen, omdat ze ons dan het leukst vinden!"

"In 'Showponies' mis ik niets, ik heb alles wat ik leuk vind om te doen samengebracht in deze voorstelling. Dat wilde ik al heel lang en het is fantastisch dat we mogen doorspelen en dat het publiek heel enthousiast is."

Donderdag 20 december, 20.15 uur, Aegon zaal van De Harmonie in Leeuwarden, entree 34,50 euro.