Ingezonden

Vorige week was er in Weekblad Actief een artikel gewijd aan het tijdelijk gaan gebruiken door sv Damwald van de sporthal van dorpshuis De Nije Warf in Wâlterswâld.

De gedeeltelijke vermelde informatie was afkomstig uit een motie die door raadslid Tom Bakker van de SGP was ingediend over de tariefstelling van de gemeentelijke sporthallen. De genoemde uurtarieven in dit artikel gaven een vertekend beeld, wat tot verkeerde conclusies kan leiden. De door de gemeente in eigendom beheerde sporthallen werken met een uurtarief dat niet op kostprijs is gebaseerd. Het tekort ontstaan door deze werkwijze wordt aan het eind van het jaar weer aangevuld. Wij als stichting De Nije Warf hebben deze mogelijkheid echter niet en moeten uitgaan van een werkelijke kostprijs berekening (energie, schoonmaak en onderhoudskosten). Met de positieve opstelling van wethouder Gerben Wiersma van de gemeente Dantumadiel aangaande deze motie zijn wij zeer ingenomen als bestuur van dorpshuis Nije Warf.

Sytze Wijbenga

Paardensport

FRANEKER - Gerda van der Lei wist afgelopen vrijdag tijdens Jumping Franeker een tweede prijs te winnen in de klasse BB springen (90 centimeter) met haar paard Eyen the van de Markvallei. Gerda rijdt voor LR/PC de Marruters uit Eastermar.