Ald Slot in Wergea nog één dag open

WERGEA - Museum Ald Slot in Wergea gaat sluiten. In 1982 is het echtpaar Dijkstra gestart met activiteiten in het Ald Slot. De beginjaren hebben vooral in het teken gestaan van opruimen, restaureren en bouwen. Het Ald Slot is in die beginperiode omgetoverd van een bouwval tot een gerestaureerd monumentaal pand.

De echtpaar Dijkstra heeft gedurende meer dan vijfendertig jaar een zeer intense rol gehad bij alle activiteiten die er zijn geweest. Naast de gewone opening van het museum waren extra activiteiten, zoals exposities, verkopingen, concerten, vergaderingen en vieringen van verjaardagen of jubilea.

Maar nu, na ruim vijfendertig jaar, komt er een eind aan die periode en vinden de heer en mevrouw Dijkstra (beiden op leeftijd) het tijd om te gaan afbouwen. Zaterdag 15 december kunt u het museum van 10.30 tot 15.00 uur nog één keer bezoeken, de stijlkamers bewonderen en de beheerders de hand drukken.

Op deze dag wordt eerder op de ochtend ook het eerste exemplaar van het nieuwe boek over het Popma Gasthuis in het Ald Slot uitgereikt aan de heer Dijkstra, die vele tientallen jaren voorzitter is geweest van de stichting Popma Gasthuis. Het boek is daarna op 15 december ook te koop in het Ald Slot.

Na de laatste open dag wordt het museum opgeruimd en komen er meerdere verkoopdagen. De eerste verkoopdag is gepland op Tweede Kerstdag, woensdag 26 december, van 13.00 tot 16.00 uur. Behalve de inventaris zal ook het pand in het voorjaar van 2019 in de verkoop gaan.