Sportaanbieders gezocht

BUITENPOST/BURGUM - High Five, het sportstimuleringsprogramma van de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel, is op zoek naar sportaanbieders die basisschoolleerlingen kennis willen laten maken met sport.

Vorig schooljaar maakten honderden basisschoolleerlingen kennis met een sport naar keuze in het kader van het project 'Kies voor Hart en Sport'. Het project is gericht op het stimuleren van deelname aan sport- en bewegingsactiviteiten door kinderen van de bovenbouw van het basisonderwijs (groep 5 tot en met 8).

De gemeenten zijn op zoek naar sportaanbieders die basisschoolleerlingen kennis wilt laten maken met uw sport. U organiseert een kennismakingscursus na schooltijd van maximaal drie keer bij u op locatie in de maanden april en mei of juni en juli. Uw aanbod wordt samengevoegd in een overzicht dat in januari op de scholen wordt uitgedeeld. Leerlingen kunnen zich digitaal inschrijven voor uw sport. Het project biedt de kans om kinderen kennis te laten maken met uw sport en kinderen kunnen worden aangezet om te (blijven) sporten en bewegen. Voor opgave en vragen: 'High Five' Yannick de Boer via telefoonnummer (0511) 54 87 90 of y.deboer@achtkarspelen.nl. Opgave kan tot 5 januari 2019.