Landbouwbeurs deze week in WTC Expo

LEEUWARDEN - Vandaag, woensdag 12 december, begint de vierdaagse, 22e Noord-Nederlandse landbouwbeurs in het WTC Expo in Leeuwarden. Een beurs waar niet alleen veel te zien is - zoals vele soorten nieuwste modellen machines - maar ook veel te horen. Er is elke dag wel een lezing en zaterdag zijn dat er meerdere.

Voor het eerst zijn er ook echte dieren aanwezig op de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs. In de stand van K&L zijn tijdens de beurs twee kruislingkalveren te bewonderen. Ook is er een nieuw plein opgezet: het Jong Gebruikte Machines Plein. Op dit plein vind je trekkers en machines van verschillende aanbieders in de leeftijd van minimaal één en maximaal tien jaar oud.

De beursorganisatoren beloven de (jonge) boeren te helpen bij de keus tussen moderniseren en vasthouden aan de traditionele werkwijzen van de vorige generatie. Vandaag tussen elf en twaalf uur gaan inleidingen van AJF en Rabobank en anderen over het overnemen van een bedrijf.
Donderdag tussen één en twee uur kunnen boeren hun kennis omtrent spuitlicenties bijspijkeren. Vrijdag van half drie tot drie uur is het onderwerp: 'Haal meer uit je ruwvoer'. Zaterdag is er aandacht voor jong gebruikte machines, reinigingstechnieken en het trekkerijbewijs.

De Noord-Nederlandse Landbouwbeurs in het WTC Expo is woensdag 12 december geopend van 10.00 tot 18.00 uur, donderdag 13 en vrijdag 14 december van 13.00 tot 22.00 uur en op zaterdag 15 december van 10.00 tot 17.00 uur.