Oranje Nassau uit Groningen won vorig jaar het zaalvoetbaltoernooi voor vrouwen.
Oranje Nassau uit Groningen won vorig jaar het zaalvoetbaltoernooi voor vrouwen. Foto: Romke Visser

Diamant de Leyen Toernooi in Drachten

DRACHTEN - Zaterdag 15 december start het grootste zaalvoetbaltoernooi van meiden en vrouwen, het Diamant de Leyen Toernooi, in Noord-Nederland in de Snij Noord Hal in Drachten. Dit jaar is de vijfentwintigste editie.

Afgelopen jaar won Oranje Nassau de wisselbeker, zij hebben er nu een jaartje op mogen passen. Wie op de slotdag deze wisselbeker mee mag nemen is altijd een verassing. Het zaalvoetbaltoernooi was er eerst alleen voor vrouwen, maar sinds drie jaar kunnen ook alle MO11-,13,15,17 en MO-19 teams meedoen aan het toernooi. Net als afgelopen jaren zijn er weer zo'n zeventig teams die zich dit jaar hebben aangemeld.

Vrouwen A categorie: vrouwen die uitkomen in de Topklasse, eerste, tweede en derde klasse veldvoetbal en Eredivisie, Hoofdklasse en eerste klasse zaalvoetbal.
Vrouwen B categorie: vrouwen die uitkomen in de vierde en vijfde klasse veldvoetbal en/of tweede klasse zaalvoetbal.

De poulewedstrijden voor de vrouwen zijn van maandag 17 december tot en met donderdag 20 december van 19.00 tot 23.00 uur. Vrijdag 21 december worden de finalewedstrijden gespeeld van de B-categorie (19.00 tot 23.00 uur) en zaterdag 22 december van 19.00 tot 23.00 uur voor de A-categorie.

De meidenteams komen in actie op zaterdag 15 december van 10.00 tot 20.00 uur en zaterdag 22 december van 9.00 tot 19.00 uur. Meer informatie staat op de Facebookpagina @diamanttoernooi. De entree bij de poulewedstrijden en op zaterdag is een euro inclusief een programmaboekje. Op de finaleavonden is de entree twee euro inclusief een programmaboekje en drie loten. Deze twee avonden is er altijd een grote verloting en muzikale ondersteuning van DJ Joost.