Said Hassan van Drachtster Boys wordt belaagd door drie spelers van Be Quick Dokkum. Foto: Lammert Damsma

Be Quick gelijk, opnieuw verlies Broekster Boys

DOKKUM - Be Quick Dokkum speelde zaterdag met 0-0 gelijk tegen Drachtster Boys. Broekster Boys toonde ook tegen Winsum herstel, maar verloor wel.

Na een eerste helft zonder echte hoogtepunten, volgde in Dokkum een levendige tweede helft met kansen voor beide doelen. De wedstrijd bleef onbeslist en dat deed uiteindelijk wel recht aan het wedstrijdbeeld over de volle negentig minuten.

In de eerste helft waren de teams goed aan elkaar gewaagd. Drachtster Boys had iets meer balbezit en voetbalde iets gemakkelijker, maar echte kansen werden niet gecreƫerd. Vlak voor rust soleerde Be Quick-verdediger Aron Beintema fraai langs een aantal spelers. Zijn knappe afstandsschot verdween maar net over het doel van keeper Emile Peters. In de tweede helft kwam de wedstrijd echt los en werden veel meer risico's genomen. Be Quick-aanvaller Frits Veenema kreeg al vrij snel een prima kans, maar zijn inzet verdween naast het doel. In de zestigste minuut was Jan Jaap de Boer gevaarlijk met een prima vrije trap, maar keeper Peters tikte de bal over de lat.

De gasten hanteerden veelvuldig de lange bal, maar hadden moeite om de aanvallers op de juiste manier in stelling te brengen. De Be Quick-verdediging, onder leiding van de uitstekend spelende Ynte Koopal, hield prima stand. Topschutter Rob Schokker werd volledig aan banden gelegd. In de slotfase werden de Drachtsters gevaarlijk via Aziz Geyik, maar Kooistra redde opnieuw uitstekend.
In de laatste vier minuten kreeg Be Quick nog kansen op de volle winst. Een schot van Aldert Hietkamp werd knap gepakt door keeper Peters en ook Richard Kempenaar schoot gevaarlijk op het doel. In de extra tijd leek Be Quick de volle winst te pakken. De prima spelende Frits Veenema omspeelde de keeper, maar zag zijn inzet net langs de verkeerde kant van de paal verdwijnen. Zo bleef het 0-0. Be Quick maakt met dit gelijkspel een einde aan een serie nederlagen en kan terugzien op een verdienstelijk resultaat, dat zeker hoop biedt voor de uitwedstrijd in Steenwijk tegen d'Olde Veste '54.

Broekster Boys

WINSUM - Broekster Boys wist de prima lijn van de afgelopen weken voort te zetten, maar tegen Winsum leverde het deze keer geen punten op. Winsum speelde met name de eerste helft wat makkelijker dan de Friezen. De 3-1 tussenstand was genoeg voor drie punten, al had Broekster Boys op basis van de tweede helft misschien wel wat meer verdiend.

Winsum startte de wedstrijd veel beter dan de gasten. De spelers wisten elkaar wat makkelijker te vinden, of had Broekster Boys misschien te veel respect voor de nummer twee uit de competitie? Broekster Boys was in de zevende minuut een haar verwijderd van de 0-1, maar de kopbal uit een prima corner werd door de inkomende Kas Huizenga net gemist. Na dit eerste wapenfeit was het Winsum dat het betere voetbal liet zien. Het leidde tot de 1-0 toen de ervaren Rogier Krohne droog maar met uiterste precisie het 'leer' achter keeper Jakko Veldstra schoot. Twee minuten later was het al 2-0. Een schot van buiten de zestien meter verdween zomaar in het doel.

Een minuut later onstond de zogeheten aansluitingstreffer. Dela Sabuni gaf met veel gevoel de bal mee aan Hedgar Hoekstra, die fraai de 2-1 binnenschoot. Voor rust werd het nog 3-1 en dat was de eindstand. Broekster Boys kreeg in de tweede helft wel mogelijkheden, maar scoorde niet.