Achterstand deert VV Rijperkerk niet tegen ONT

OPEINDE - Bijna een uur lang legde ONT tegenstander Rijperkerk over de knie. Met goed voetbal kwam ONT op een 2-0 voorsprong. De aansluitingstreffer van de bezoekers betekende de bekende 'rode lap' en toen was er voor ONT geen houden meer aan. De thuisclub voetbalde niet meer, ging mee in het opportunisme en verloor die strijd.

Door de afwezigheid van Oebele Twijnstra stond er tegen Rijperkerk een wel erge jonge ONT achterhoede in het veld. De gemiddelde leeftijd was net 21. Maar dat beeld hoort bij het feit ONT dat bezig is een nieuwe ploeg te smeden met veel youngsters in de ploeg. Dat jonge ploegje legde in de eerste helft een verrassend lekker fris potje voetbal op de mat. Rijperkerk kwam er niet aan te pas.

Na rust werd dat even anders. Met goed voetbal bouwde ONT een 2-0 voorsprong op. Rijperkerk kreeg één goede kans via Jelle Soepboer, maar die schoot naast. Na de 2-0 van ONT ging Rijperkerk opportunistisch spelen en ONT kon daar niet meer onderuit voetballen. De bezoekers profiteerden daar optimaal van.

De druk op het doel van ONT leidde tot treffers van Johannes Meijer, Aldert Smit, Mark Hendriks en Diederik Andringa, waardoor de eindstand 2-4 werd in het voordeel van Rijperkerk.