Basketbaldames Penta winnen van Millwings

WINSCHOTEN - De dames van basketbalvereniging Penta uit Drachten wonnen zaterdag van Millwings, de nummer twee.

De Drachtster dames startten sterk met een agressieve zoneverdediging, waardoor een gelijkopgaande strijd ontstond. Via 8-10 eind eerste kwart werd een 26-24 ruststand bereikt. Penta bleef sterk verdedigen en routinier Joanne Meijer-Gjaltema was niet te stuiten door de Millwings verdedigers. Penta bouwde een kleine voorsprong op die in het vierde kwart weer langzaam werd weggegeven. Met nog anderhalve minuut op de klok en een 54-53 achterstand nam Penta een time-out, om het team nog een keer op scherp te zetten voor de beslissende eindstrijd. Inside scores van Manon Maychrzak en Joanne Meijer-Gjaltema en twee vrije worpen van ilonka Debets, bezegelden het lot van Millwings. Eindstand 56-62. Topscoorders Joanne Meijer-Gjaltema 30, Ilonka Debets 10, Manon Maychrzak 8 punten.