De werkgroep, de gidsen, de veldwachter en de dagburgemeester hebben al voorpret.
De werkgroep, de gidsen, de veldwachter en de dagburgemeester hebben al voorpret. Foto: Ingezonden

Centrum Munnekezijl in Dickenssfeer

MUNNEKEZIJL - Nu de kersttijd is aangebroken worden er op verschillende plaatsen kerstmarkten, kerstfairs en andere activiteiten gehouden. De tijd van Charles Dickens, één van de belangrijkste Engelse schrijvers, herleeft in deze kersttijd.

Ook Munnekezijl is in Dickenssferen op zaterdag 15 december. De activiteiten beginnen om 16.00 uur, duren tot 21.00 uur en zijn vrij toegankelijk. Er is een doorlopend programma in het teken van de geschiedenis van Munnekezijl dat plaatsvindt in het centrum, gelegen tussen de molen, de kerken, het dorpshuis en de brug De Schans. Om 16.30 uur wordt bij De Schans een geschenk onthuld door wethouder Paul Maasbommel van de gemeente Kollumerland c.a. Om 17.00 uur is op het Marktplein het startsein door de Munnekezijlster dagburgemeester. Geniet van muziek, figuranten, ambachtslieden en straattheater.

In de Hervormde kerk wordt een bruiloft in stijl opgevoerd, om 18.30 uur en om 19.30 uur. In de gereformeerde kerk worden kerststukjes verkocht. De molen is open en er wordt meel verkocht. Bij het Marktplein wordt u tegen een vergoeding op de foto gezet door een Victoriaanse fotograaf. Op het Marktplein is het gezellig, met varken aan 't spit, snert en warme broodjes. Er is een fotoroute met verhalenvertellers. In de school oud-Hollandsche spelletjes en in het dorpshuis oude foto´s en films.