WinterWille in Ferwert

FERWERT - Op zaterdag 15 december van 17.00 tot 21.00 uur wordt met WinterWille alvast ingezet op de gezellige decemberdagen die aanstaande zijn met deze happening in Ferwert.

De combinatie van (overdekte) markt met attracties, plaatselijke kunst in het gemeentehuis en cultuur op diverse locaties trekt bezoekers van alle leeftijden. Het evemement wordt gehouden op de kruising bij het gemeentehuis van Ferwert en in omliggende binnenlocaties zoals het gemeentehuis, de kerk en de kroeg. Aanwonenden van het Vrijhof hebben hun huiskamer opengesteld voor de bezoekers van WinterWille. Er kan in kleine en grote setting kennis gemaakt worden met artiesten en kunstenaars uit Ferwert en nabije omgeving.

Zo laten in het gemeentehuis exposanten hun creaties zien. In de kelder van het gemeentehuis kunnen de allerjongsten van het dorp genieten van een sprookjesverteller en ze kunnen zich daarna laten schminken. Om vervolgens volop te genieten in de draaimolen. In de knusse woonkamers, gelegen aan het Vrijhof zullen plaatselijke artiesten/muzikanten optreden. Pop, brass, cabaret, toneel, salsa, er is voor ieder wat wils. Er is een verhalenverteller en de oude bakkerswinkel is opengesteld, omlijst met historische informatie.