Muziek- en theaterfestival 'Stormram'

DRACHTEN - Het noordelijke muziek- en theaterfestival binnen de schouwburgdeuren 'Stormram' is 14 december terug in De Lawei. Deze editie in wintersferen staat in het teken van bekende en nieuwe samenwerkingen.

Stormram is een muziek- en theaterfestival binnen de schouwburgdeuren. Een festivalavond waarop het publiek meerdere voorstellingen ziet van noordelijke collectieven. Stormram bestaat uit vier collectieven: Illustere Figuren, Heksenhamer, HOMSK en Akkers en Velden. Ieder collectief heeft zijn eigen specialiteit, als Stormram bundelen zij hun krachten om een theateravond in nieuwe stijl neer te zetten. Een stormramavond staat voor veel zien, lef en geordende chaos.

Daar. (Waar geen mens eerder ging) is een hoopvolle jonge jongensvoorstelling over utopisch durven denken. Een ode aan streven, een lofzang op de fantasie. Het bereiken van een utopie is onhaalbaar, daarom heet het ook 'utopie'. Toch doet noordelijk theatercollectief Illustere Figuren een poging zo dichtbij mogelijk te komen.
Heksenhamer serveert: gastcollectief Het Kanaal met 'Gemaal'. Het collectief Heksenhamer serveert als begeleider van dit project het interdisciplinaire duo 'Het Kanaal' (Sander Koning en Evert Prummel). Het duo schetst met muziek en poëzie scherpe, kleurrijke observaties uit het hectische leven van de moderne jongere: de robo sapiens.

Eén voorstelling wordt voorlopig nog geheimgehouden. Stormram vindt plaats op 14 december om 20.00 in De Lawei in Drachten. Kaarten zijn te verkrijgen via www.lawei.nl .