Celliste Wytske Holtrop is zaterdag te zien en te horen in de dorpskerk in 
Beetsterzwaag.
Celliste Wytske Holtrop is zaterdag te zien en te horen in de dorpskerk in Beetsterzwaag. Foto: Marije van den Berg

Winterconcert in Dorpskerk Beetsterzwaag

BEETSTERZWAAG - Op zaterdagmiddag 15 december begint in de historische Dorpskerk van Beetsterzwaag om 16.00 uur het Winterconcert. De professionele musici Wytske Holtrop, cello en Caspar Vos, piano, geven een klassiek concert met cellosonates en solowerken van Van Beethoven, Debussy en Rachmaninov.

Wytske Holtrop (1994) uit Gersloot speelt cello sinds haar zesde jaar en kreeg haar eerste lessen in de muziekschool in Beetsterzwaag. In 2010 gaf zij voor het eerst bij Cultbee een concert, en nu komt ze voor de vierde keer. Caspar Vos (1988) begon zijn pianostudie bij Frank Peters aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem en vervolgde deze bij Jan Wijn aan het Amsterdams Conservatorium.

Hier behaalde hij in 2014 zijn masterdiploma cum laude. Caspar Vos won meerdere prijzen op nationale en internationale concoursen. Hij treedt regelmatig op in binnen- en buitenland.

Ook is Caspar Vos een graag geziene gast op verschillende festivals, zoals Het Internationaal Kamermuziek Festival Schiermonnikoog, waar hij ook werkzaam is als curator Jong Talent, en Wonderfeel. Hij is ook redacteur van het tv-programma Podium Witteman.

Kaarten concert

Plaats: Beetsterzwaag, Dorpskerk, Hoofdstraat 15, Beetsterzwaag. Parkeren: gratis, achter de Dorpskerk, Van Lyndenlaan 5. Aanvang concert om 16.00 uur, deuren open vanaf 15.30 uur met koffie/thee. Entree: € 10, - (tot en met 18 jaar: gratis). Kaartvoorverkoop: genummerde kaarten: kaartnummer = stoelnummer. Bij: Da Drogisterij Ans, Hoofdstraat 36, Beetsterzwaag of per email: cultuur@cultbee.nl of telefoon: 06-4022 5196.