Brassband De Tike

EASTERMAR - Brassband SDG De Tike bestaat dit jaar tachtig jaar. Om het jubileumjaar feestelijk af te sluiten organiseert de band een sfeervol Kerstconcert op zaterdag 15 december in de PKN Kerk De Hoge Stins in Eastermar. Het concert begint om 20.00 uur. Zangeres Fardau van der Woude zal meewerken aan het concert. Aan de deur zijn op 15 december kaarten te koop. Zowel in de voorverkoop als aan de deur kosten de kaarten € 5,-, maar voor basisschoolkinderen is de toegang gratis.

Volkskerstzang

DRACHTEN - Op zondagavond 16 december wordt voor de tiende keer de Volkskerstzang gehouden. De avond begint om 19.30 uur in het gebouw aan de Bolder 75 te Drachten. Muziekkorps De Bazuin uit Oentsjerk zal de muzikale begeleiding verzorgen.

De Volkskerstzang is een initiatief van een groot aantal predikanten uit verschillende kerken uit Drachten en omgeving. Dezelfde avond vindt in een andere ruimte aan de Bolder 75 voor het zesde jaar het Jongerenkerstevent plaats. Aanvang eveneens 19.30 uur. Dit speciale jongerenprogramma wordt georganiseerd door de jeugdwerkers van een aantal kerken.
De Volkskerstzang en het Jongerenkerstevent zijn vrij toegankelijk.