De drie leden van de BAK op foto en filmpje:  V.l.n.r.: Marjon de Vries,
Amarens Sprokkereef en Yannick de Vries.
De drie leden van de BAK op foto en filmpje: V.l.n.r.: Marjon de Vries, Amarens Sprokkereef en Yannick de Vries. Foto: Actief Media

Burgum heeft meer… kerstsfeer! op 15 december

BURGUM – De Burgumer ondernemers hebben samen met de 'Ferbyners' een mooie kerstmarkt opgezet voor komende zaterdag 15 december in het centrum van Burgum. Ze verwachten het succes van vorig jaar te verbeteren.

De kerstmarkt is te vinden in hartje Burgum: in de Schoolstraat, op het Bulthuisplein bij 't Roodhert (ijsbaan van tien bij tien meter), de Lageweg, de Markt, de Passaazje en het plein bij De Pleats. Circa 55 kramen staan hier verspreid, met onder andere koek en zopie en glühwein, maar ook met muziek (door een troubadour en een dj), theater (meer dan vorig jaar), acrobatiek, dansers, schaapjes en nog veel meer. Enkele ingrediënten: handgemaakte spullen, kerstbomen, schapenvachten, snert, koffie, thee, warme chocomelk, glühwein, rookworst, maar ook: steltlopers, levende standbeelden, acrobaten, een poppenspeelster en uiteraard de Kerstman. Zij geven het geheel een vrolijke en gezellige sfeer.

Kersttrein (voor kinderen)

Op de Markt rijdt zelfs een Kersttrein (vooral voor kinderen). Er zijn dansvoorstellingen van Modèsto Dûns en GVV Feanwâlden en bij het 'treinstation' zijn optredens van de Pypkesjongers uit Suwâld.
In de Passaazje komt een alternatieve kerstboom, bedacht en gemaakt door leerlingen van CSG Liudger in Burgum. Daar vind je ook oliebollen en suikerspinnen. Een verteller leest het kerstverhaal voor.
Op het plein bij De Pleats vindt u een winterterras met kampvuur, waar u marshmallows mag roosteren. Het duo Aafke en Sietse zingt en speelt er kerstliedjes. Op de Lageweg zullen enkele schapen rondlopen, wordt er gezongen door de Sjongers van Rising Hope en spelen de koperblazers van Crescendo Hijum/Finkum zich de longen uit het lijf. Dit alles tussen elf uur 's ochtends en vijf uur 's middags.