(Slide)gitarist Rolf Meinema (links) met Piet Kok.
(Slide)gitarist Rolf Meinema (links) met Piet Kok. Foto: Ingezonden

Piet Kok op 'Jûn foar de Krystnacht'

SIBRANDAHÛS – Tijdens de jaarlijkse 'Jûn foar de Krystnacht' op zondagavond 23 december in Kloosterkapel Sibrandahûs staat Piet Kok centraal. De Leeuwarder zanger-gitarist viert dit jaar zijn vijftigjarig jubileum als artiest.

Samen met zijn vaste begeleider, (slide)gitarist Roelof Reineman, heeft Piet Kok een aantal sets samengesteld met eigen werk, traditionele folk- en bluessongs plus nummers van onder meer Bob Dylan, Johnny Cash en Buddy Holly. Tijdens deze speciale avond zullen ook muzikale vrienden van Kok hun opwachting maken, waaronder Else van der Greft (zang, akoestisch gitaar) en Jan Roorda (toetsen) van de Fryske rockband Briquebec. Ook het duo Monad, bestaande uit Martin Pals (gitaar, luit en cittern) en Annelieke Zantinge (zang en percussie) is van de partij. Hun muziek varieert van akoestische neo-folk tot en met elektrische neo-wave.

De opbrengst van het benefietconcert, waarbij alle artiesten wellicht ook nog gezamenlijk zullen optreden, komt ook geheel ten goede aan de stichting Make-A-Wish. Deze instantie laat wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte in vervulling gaan. Het concert begint om 20.30 uur. De presentatie van 'de Jûn' is traditiegetrouw weer in handen van Omrop Fryslân-deejay Willem 'Wâldpyk' de Vries. Kaarten à €10 zijn verkrijgbaar aan de deur. Er is geen voorverkoop. Zie ook: www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl