CSG Liudger wil plannen rookvrije generatie

DRACHTEN E.O. - CSG Liudger pleit in een brief aan de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Smallingerland, Tytsjerksteradiel en Ooststellingwerf voor een 'rookvrije generatie' en vraagt dit punt op de politieke agenda te zetten.

Volgens CSG Liudger zijn er meer maatregelen nodig om het aantal rokende jongeren in de gemeenten terug te dringen. CSG Liudger wil met de drie gemeenten verkennen hoe het aantal rokende jongeren in de gemeenten kan worden teruggedrongen. Dit door bijvoorbeeld rookvrije zones en gedoogzones in te richten en de voorlichting aan leerlingen en ouders te verbeteren en intensiveren.

Joop Vogel van het College van Bestuur van CSG Liudger: "De school kan deze activiteiten en ambities niet alleen waarmaken. We vragen ondersteuning van de scholen voor primair en voortgezet onderwijs. We willen een plan om het inrichten van rookvrije zones rond scholen voor primair en voortgezet onderwijs mogelijk te maken."
Sinds 2016 streeft CSG Liudger naar een rookvrije scholengemeenschap. Dat heeft in zoverre gewerkt, dat er nog maar weinig personeelsleden roken. Maar het aantal rokende leerlingen neemt nauwelijks af.