Afscheid van Kollumerland c.a.

KOLLUM - De gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland neemt deze maand afscheid met uiteenlopende activiteiten. Net als Ferwerderadiel en Dongeradeel fuseren de drie gemeenten per 1 januari 2019 tot de nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân.

Vrijdagmiddag 14 december

Op vrijdag 14 december is het gemeentehuis aan de Van Limburg Stirumweg in Kollum nog een keer te bezichtigen voor publiek. Het oude pand Westenstein, onderdeel van het gemeentehuis, kent een rijke historie. Tussen 14.00 en 17.00 uur is iedereen er van harte welkom. Om twee, drie en vier uur verzorgen burgemeester Bearn Bilker en wethouder Jelle Boerema rondleidingen. Ook zijn er maquettes te bekijken van historische gebouwen in Kollumerland, gemaakt door de heer Zondervan.
In het Kollumer museum Mr Andrea is de vaste expositie te bezichtigen die veel laat zien over de historie van Kollumerland c.a.. In het Filmhuis draait doorlopend een film over historische gebeurtenissen in en rond Kollum. Er is een tentoonstelling van oude foto's en films. Daarnaast exposeert Stichting Kunst Kollumerland schilderijen onder de naam: 'Groetnis út Kollumerlân', van 14.00 tot 17.00 uur, Oostenburgstraat 2 in Kollum.

Vrijdagavond 14 december wordt het in De Colle in Kollum een gezellige boel vol muziek, cabaret en historie. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot 22.30 uur. Zo zijn er optredens van onder andere Nancy and the Sinatra's, Lapwing, Carla de Bruine en de combo's van de Wâldsang. Maar er zijn ook films en foto's te bekijken uit het rijke archief van Kollumerland.