Misschien spot je zelfs wel een zeearend!
Misschien spot je zelfs wel een zeearend! Foto: Hans Pietersma

XL-beleving vanaf water Alde Feanen

EARNEWALD – Ga eropuit in de Friese natuur en geef je op voor deze Extra Leuke en Extra Lange vaarexcursie van It Fryske Gea door Nationaal Park de Alde Feanen.

Wanneer? Zaterdag 8 december van 10.00 tot 13.00 uur. Neem je man/vrouw, beste vriend(in), broer/zus, ouders/ kids mee en geniet samen van al het moois dat de Friese natuur biedt. Onze enthousiaste natuurgids Andries Dijkstra vertelt je er graag over. Interesse? Meld je uiterlijk een dag van tevoren aan (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/XL-beleving of 0511 – 53 96 18. Deelname kost leden van It Fryske Gea € 7,- (t/m 12 jaar € 4,-) op vertoon van de ledenpas en niet-leden betalen € 10,- (t/m 12 jaar € 6,-).

Deze vaarexcursie betekent XL genieten van de uitgestrekte rietvelden, moerasbossen, smalle petgaten en aalscholverkolonie in Nationaal Park de Alde Feanen. Ga mee het water op en leer over de vele water- en roofvogels. Misschien spot je zelfs wel een zeearend? Daarnaast kent dit grootste laagveenmoeras van Noordwest Europa een interessant natuurbeheer en rijke ontstaansgeschiedenis. Andries Dijkstra vertelt je er graag over en kent de mooiste verhalen!

Wist je dat de Alde Feanen grotendeels alleen via water te bereiken is? Een echt vaargebied dus. Des te meer reden om aan boord te stappen van excursieboot 'De Blaustirns'. Varend op zonne-energie geniet je in alle stilte van de natuur. En vergeet ook niet een warme jas en verrekijker mee te nemen. Vanaf het open bovendek is het uitzicht prachtig. Zit je liever binnen? Beneden zit je comfortabel aan de beleeftafels, beplakt met grote omgevingskaarten, planten, dieren, vissen en vogels die je onderweg tegenkomt. Zo mis je niks!