Maandag 24 december in De Harmonie: What a Wonderful 
Christmas.
Maandag 24 december in De Harmonie: What a Wonderful Christmas. Foto: Eric van Nieuwland

A Wonderful Christmas in De Harmonie

LEEUWARDEN - Kersthits van onder andere Louis Armstrong, Nat King Cole & Frank Sinatra klinken op maandag 24 december in De Harmonie in Leeuwarden. 'What a Wonderful Christmas' van The Legends ft. Michael Varekamp met speciale gast Esther Hart neemt je mee op een warme reis door Winter Wonderland.

Als succesvol jazzmusicus moet je tenminste één keer in je leven een kerstplaat maken. Louis Armstrong schreef geschiedenis met de plaat 'White Christmas', maar ook Frank Sinatra, Nat King Cole en Ella Fitzgerald moesten geloven aan het genre waarin jazz, blues en gospel samensmelten. De vraag was dan ook niet of The Legends ooit een kerstshow gingen maken, maar wel wanneer. Zowel Burkens als Varekamp draaiden afzonderlijk van elkaar met enige regelmaat een gezellig kerstplaatje. Deze ouderwetse 'feel good'-muziek inspireerde The Legends onder leiding van trompettist, zanger en verteller Michael Varekamp en toetsenist Wiboud Burkens om een heus kerstprogramma te maken in de geest van 'Louis!'. Vlak voor kerst een middag zwijmelen bij het haardvuur en iedereen die je lief is volmondig de liefde verklaren. 'Rudolph the Red-nosed Reindeer', 'Let it Snow' en 'Silent Night' kunnen dan ook rekenen op hartverwarmende vertolkingen. Een typische 'Legends-show', met fijne muziek, in combinatie met film en mooie anekdotes, gehuld in een bijzonder decor.

'What a Wonderful Christmas' van The Legends ft. Michael Varekamp, met als speciale gast zangeres Esther Hart (bekend van het Songfestival), staat op maandag 24 december om 15.00 uur in Stadsschouwburg De Harmonie. Meer informatie en tickets: www.harmonie.nl.