VV Drachten wint

DRACHTEN - De voetballers van VV Drachten wonnen zondag met 2-1 van SC Franeker en blijven koploper in de derde klasse. Al in de eerste minuut liep Drachten achter de feiten aan. Een voorzet van de rechterkant werd door Noƫlle Wever over keeper Guido Wilming heen in het doel gekopt en zo kon Drachten direct in de achtervolging: 0-1. Daarna kwam dan toch de 1-1 op het scorebord van Youri Brouwer. In de tweede helft nam Drachten de beslissende 2-1 voorsprong. Daan Ram speelde Jelte Mulder aan, die de bal slim liet lopen. Deze kwam nu bij de vrijstaande Anton Vredevoort die vrije doorgang had naar de goal.

Waterpolo DraGor

BARNEVELD - De waterpoloheren van DraGor uit Drachten wonnen zaterdag van DWK Barneveld. DraGor sloot de eerste periode met een voorsprong van 2-4 af door Johan de Haan en Mitchell van den Adel. In de tweede en derde periode hield DraGor een voorsprong. In de vierde periode zat de verdediging van de Friezen goed dicht en scoorden ze zelf nog twee keer. Eindstand: 7-11. Doelpunten: Coen Bakker (3), Johan de Haan (2), Mitchell van den Adel (2), Dean Dylan Damstra (2), Allard de Vries (1), en Gerlof Huntelerslag (1). De laatste wedstrijd voor de winterstop is op 15 december thuis tegen EZC H1.