Korfbal in de regio

DRACHTEN - De korfballers van KV Drachten/Van der Wiel speelden zaterdag gelijk tegen Ritola uit Zuidlaren.

Het werd een voortdurend gelijk opgaande wedstrijd waarbij het verschil tussen de ploegen, op slag van rust, slechts één keer twee punten bedroeg. Steeds om en om scorend kwam de ruststand van 11-13 tot stand. De wedstrijd was spannend tot het allerlaatste fluitsignaal. Beide ploegen konden vrede hebben met de 20-20 eindstand. Met het eigen gelijke spel en het verlies van Quick'21 tegen De Waterpoort blijft na twee speelronden alles nog mogelijk voor de Drachtster formatie. CSL gaat met twee gewonnen wedstrijden aan kop van de eerste klasse B. Zaterdag speelt Drachten thuis tegen Oerterp. De scores voor Drachten: Siemen Jan Miedema 4, Welmoed Bauer 3, Dennis de Haan 3, Lyssa van der Ende 2, Larissa Braam 2, Wilfred Oostra 2, Jelmer Faber 2, Ilse van der Meulen 2.

HOUTIGEHAGE - De korfballers van Wêz Handich/DOW uit Rottevalle en Eastermar wonnen van Phoenix uit Zoetermeer. Wêz Handich speelde heerlijk en met veel energie. De rust werd dan ook met een mooie 14-11 bereikt. De tweede helft begon slecht en binnen dertig seconden kwam Phoenix terug tot 14-13. De wedstrijd bleef spannend tot het einde, maar daarna gooide Pieterroel Bouwmeester met nog vijf minuten te spelen twee mooie afstandsschoten door de korf. Teun Zuiderveld kopieerde deze stunt en zorgde voor een marge van vier, 25-21. Phoenix had het laatste woord, eindstand 25-22.