Met korting naar Urker Mans formatie

URETERP - Op zaterdag 19 januari 2019 geeft de bekende Urker Mans Formatie een nieuwjaarsconcert in De Levensbron aan de Feart 85 in Ureterp.

Het repertoire bestaat uit liederen over het thema 'Op reis'. Te denken valt aan geestelijke liederen zoals 'Is uw paspoort getekend', 'Get on Board' en 'Going home'. Daarnaast zingen ze bekende klassieke werken zoals: 'Landerkennung' van Grieg en 'Sanctus' van Verhey. Tenslotte komen spirituals en populaire muziek aan bod. Het thema heeft ook betrekking op de reislust van de zangers. Niet alleen binnen Nederland reizen ze van noord naar zuid, maar ook in Canada waar zij zojuist een tweede tournee maakten.

De mannen zingen in traditionele Urker kleding onder leiding van de gedreven dirigent Martin Mans. Aan het orgel en de vleugel zit Mark Brandwijk die begeleidt en bovendien een improvisatie verzorgt. Elke zanger heeft een solo waardoor de individuele stemmen nog meer tot hun recht komen. Drie van hen bespelen, naast het zingen, een taragot, een blokfluit en een altviool, wat het programma een extra dimensie geeft.

Het concert begint om 19.30 uur. Toegang: € 17,50. Reserveren en online bestellen: www.martinmans.nl of tel. 06-25391903. Voorverkoop kaarten bij Tuincentrum Bijma, Bûtewei 26, Ureterp. Lezers van Weekblad Actief krijgen op vertoon van dit artikel aan de kassa een korting van € 5,- en betalen
€ 12,50 in plaats van € 17,50 (maximaal twee personen per bon). Voor online bestellingen geldt de actiecode: Actief191.