Afscheid JP & The Seeger Session Band

DRACHTEN - Op vrijdag 7 december neemt JP & The Seeger Session Band met een spectaculaire show in Poppodium Iduna afscheid van zijn publiek. Na een periode van negen jaar stopt de band en gaan de bandleden hun eigen muzikale weg.

JP & The Seeger Session Band ontstond naar aanleiding van Bruce Springsteens geroemde album 'Seeger Sessions' uit 2006, een ode aan Pete Seeger. Deze folklegende kende de kracht die een liedje kan uitoefenen en stond aan de wieg van de protestsong.

De vijftienkoppige band speelt klassiekers uit de Amerikaanse folktraditie, recenter werk van Bruce Springsteen en andere Amerikaanse helden, aangevuld met eigen songs. Dat alles gebracht met doorleefde zang, strakke ritmes, harmonieuze achtergrondvocalen van de Seeger-sisters en het swingende geweld van de Seeger-horns. De vonken vliegen ervan af en stilzitten behoort niet tot de opties.

JP & The Seeger Session Band begon als 'tijdelijk' project. Het onverwacht grote succes, de snel groeiende schare fans en niet in de laatste plaats het plezier dat de vijftien bandleden en hun vaste crew beleefden aan de optredens in binnen- en buitenland, zorgden ervoor dat het project jaar na jaar enthousiast doorging. Na negen prachtige jaren is de cirkel nu rond. Het is tijd voor nieuwe uitdagingen, maar niet voordat JP & The Seeger Session Band nog één keer alles uit de kast halen, als dank aan hun trouwe aanhang. De zaal is open om 20.00 uur en de aanvang is 20.30 uur. Ticketprijs: € 18,00 voorverkoop;
€ 20,00 aan de deur.