Tweede Drachtster Strúntocht: meer dan 70 procent van de tickets al verkocht

DRACHTEN - Na het grote succes van de eerste Drachtster Strúntocht in 2016 zal dit jaar op vrijdagavond 14 december 2018 de tweede Drachtster Strúntocht plaats vinden. Een bijzondere winterwandeling van ongeveer 9,5 kilometer door Drachten waarbij je langs de route wordt verrast met meer dan 30 activiteiten, te weten: muziek, kunst, dans, toneel, poëzie en andere ludieke en unieke activiteiten.

De wandeling start om 19.00 uur op het Raadhuisplein bij de Graancirkel en voert door en langs bijzondere plekjes, gebouwen, bedrijven en instellingen in Drachten. Wij willen de deelnemers kennis laten maken met plekjes die zij nog niet kennen of vanuit een heel ander perspectief zullen ervaren. Het wordt een avond van ervaren, beleven, ontdekken en vooral genieten. Met medewerking van de gemeente, het bedrijfsleven, scholen, instellingen en kunstbeoefenaars zal Drachten volop in de spotlights komen te staan.

Opbrengst Strúntocht is voor het gehandicapte kind

De opbrengst van de Strúntocht gaat volledig naar het (gehandicapte) kind. De wandeling wordt georganiseerd door de Stichting Drachtster Strúntocht, een samenwerkingsverband tussen vier Drachtster serviceclubs: Lions Livius, Rotary Drachten de Wouden, Kiwanis en Round Table 53.

De wandeling eindigt wederom met een knallend slotfeest (met medewerking van Bigband Drachten) in de foyer van schouwburg De Lawei, waar onder het genot van een hapje, drankje en dansje de wandelaars nog even kunnen napraten en genieten van deze tweede Drachtster Strúntocht.

Zeventig procent van de tickets is reeds verkocht

Laat je verrassen en doe mee. Noteer 14 december alvast in je agenda! Vanaf 17.30 uur kunt u in de Graancirkel genieten van een Strúnmenu: Goed gevulde snert met roggebrood en spek en frisdrank naar keuze voor € 10,-. Ticketverkoop: www.lawei.nl à € 13,50 p.p. in de voorverkoop. Wees er snel bij, want al meer dan 70 procent van de tickets is verkocht! Kijk voor alle informatie op www.struntocht.nl.

Koar op 'e strún

DRACHTEN - Op zaterdag 8 december gaat de Vocalgroup Blue Note onder leiding van Meindert Bosklopper 'Op 'e strún' in het centrum van Drachten.

Om 14.00 uur zingt het koor een half uurtje bij Boekhandel Van der Velde. Vervolgens zal het koor om 15.00 uur een kort optreden geven in Modehuis Blom en om 16.00 uur in de Doopsgezinde Kerk aan de Zuiderbuurt.

Het koor bestaat uit vijfendertig leden en zingt in hoofdzaak meerstemmige popnummers en jazz-standards van onder andere Stevie Wonder, Simon and Garfunkel en andere popartiesten. Iedereen is van harte welkom om te komen luisteren en kijken.