Met de ActiefPlus-app 2.8 kijk je video in de krant én kun je Weekblad Actief digitaal lezen.
Met de ActiefPlus-app 2.8 kijk je video in de krant én kun je Weekblad Actief digitaal lezen. Foto: Actief Media

Actief Media maakt ondernemers zichtbaar en hun bedrijf succesvol

BURGUM - Doel van Weekblad Actief is, zonder kosten voor de lezer, te laten zien wat de regio biedt. Ondernemers vertellen over hun business en organisaties over hun activiteiten. "Door zichtbaar te worden, maken zij zichzelf succesvol", is de overtuiging van de directeuren Jan Auke Steegstra, Shirley Bhagwat en Vishal Bhagwat. "Tegenwoordig gebruiken we daarvoor meerdere kanalen. De papieren krant is er nog altijd, maar ook online hebben wij veel te bieden."

De krant

Weekblad Actief heeft zich als advertentiekrant waardevol gemaakt met de bezorging bij 100.000 brievenbussen. Het blad bereikt alle bewoners in Friesland die noordelijk van Opsterland wonen en westelijk van Leeuwarden.

Bijzonder is dat het huis-aan-huisblad - als één van de weinige in Nederland - nog altijd een zelfstandige krant is en eigen nieuws bevat. "We onderscheiden ons met achtergrondverhalen en artikelen die je niet in andere huis-aan-huisbladen leest. Een mix van ondernemers- en gemeentenieuws, cultuur en sport."

Actief Plus-app

Steeds meer mensen lezen liever online op hun mobiele telefoon of tablet. Met de ActiefPlus-app is Weekblad Actief moeiteloos digitaal door te bladeren.

Actief Online

Grasduinen op internet is voor velen dé manier om nieuws te vergaren. Je wilt iets weten, stelt een vraag en Google toont de relevante berichten. Daar staat u tussen dankzij de actieve website Actief Online. Het belangrijkste nieuws uit Weekblad Actief wordt hier online gevonden en gelezen.

Actief YouTube-kanaal

Er zullen altijd mensen zijn die informatie liever tot zich nemen via foto- en filmbeelden. Daarom maakt de redactie vandaag de dag bij geschreven artikelen soms ook een filmpje. Met het lanceren van de ActiefPlus-app 2.8 is ook een eigen YouTube-kanaal geopend, Actief Plus. Abonneer je hierop en bekijk wekelijks de nieuwe items.

Video in de krant

Gemak dient de mens. De belangrijkste filmpjes die Weekblad Actief maakt, kun je ook bekijken op de ActiefPlus-app. De filmpjes scannen via de foto in de krant is ook een mooie optie. Houd de app voor de foto waarbij het ActiefPlus-logo staat afgebeeld.

Social Media

Voor de mensen die het nieuws liever tot zich nemen via social media-kanalen als Facebook, Instagram en Twitter, worden de artikelen van Weekblad Actief ook daar gedeeld. 'Vind ons leuk' en je blijft op de hoogte van activiteiten in je directe woonomgeving.

Projecten

Behalve voor het uitgeven van een krant gebruikt Actief Media haar kennis ook om anderen te ondersteunen bij het maken van reclame en publiciteit. Denk aan websites, webteksten, off- en online advertentiecampagnes, drukwerk, bedrijfsfotografie en bedrijfsfilms.