Zeven tips die uw zichtbaarheid vergroten in Weekblad Actief

De missie van Actief Media is het vergroten van uw zichtbaarheid. Lees hier zeven tips om uw advertentie of advertorial te versterken.

1. Jaarplanning mediamix

Door uw boodschap met regelmaat te brengen, gepland en verspreid over het jaar, heeft u een groter bereik. Breng uw boodschap in een verscheidenheid aan uitingsvormen. Het kan als advertentie, als artikel (advertorial) of als een im-er (een kleine advertentie tussen redactie-tekst). Online doorplaatsen kan via de website Actief Online, de app Actief Plus, het Youtube-kanaal Actief Plus of social media-kanalen. Een bedrijfsvideo, folders, flyers en posters kunnen ook onderdeel zijn van uw mediamix.

2. Kracht van herhaling

Gebruik de kracht van herhaling. Zorg dat uw bedrijf of organisatie in beeld blijft. Misschien hebben ze u nu niet nodig, maar dat verandert. Op dat moment moet aan u worden gedacht. Bijkomend voordeel: herhaling geeft de lezer een gevoel van vertrouwen, herkenning. Saaiheid wordt voorkomen door uw boodschap steeds verrassend te brengen.

3. Bedenk wat het doel is

Bedenk vooraf wat het doel is van de advertentie/advertorial/target/bedrijfsfilm. De plek in de krant heeft invloed. Het beeld dat u presenteert ook. Zorg voor een consistent geheel waarbij u het doel duidelijk voor ogen houdt.

4. Creëer een opvallende uiting

Maak de advertentie opvallend door kleurgebruik, prikkelende kreten en mooie letters. Laat de advertorial opvallen met strakke foto´s en informatie die de lezer niet verwacht. Maak een bedrijfsfilm die vlot en krachtig overkomt en een duidelijke boodschap vertelt.

5. Wees zelfbewust

Wat moeten uw klanten weten? Wat maakt uw bedrijf, evenement of actie anders dan het andere in de branche? Vertel waarin u zich onderscheidt, zodat mensen weten waarvoor ze bij u moeten zijn.

6. Maak het persoonlijk

Durf uzelf te laten zien. Gezichten op een foto trekken aandacht. Onderschat uw klanten niet. Natuurlijk komen zij voor uw product of dienst. Ze kiezen echter voor ú omdat u hen aanspreekt.

7. Zorg voor een Call to Action

Roep uw klanten op tot actie. Wat verwacht u van hen? Moeten ze entreekaarten bestellen? Naar de winkel komen? Een bestelling plaatsen? Maak het hen zo gemakkelijk mogelijk. Bijvoorbeeld door contactgegevens op te nemen of een target toe te voegen aan uw advertentie waarmee men direct bij het bestelformulier terechtkomt.

Call to Action

Wilt u meer informatie en spreken met een media-adviseur van Actief Media? Bel 0511-461294 en vraag naar Shirley, Ciska of Jan Auke. Mailen kan ook. Alle benodigde contactgegevens vindt u in de colofon of app.