Gratis en huis-aan-huis, maar ook digitaal te lezen op de app

BURGUM - Het is deze week precies een jaar geleden dat Weekblad Actief kopte: 'revolutionair, video in de krant'. De ActiefPlus-app werd gelanceerd. Het was de eerste stap van een kindje dat een jaar later flink is gegroeid. Nu lanceert Actief Media de geüpgradede versie van de app, ActiefPlus 2.8.

De mogelijkheid van 'video in de krant' werd vorig jaar met enthousiasme ontvangen, door de lezers én door de adverteerders. Vanaf dat moment kon men een boodschap overbrengen met een combinatie van tekst,
foto's en bewegend beeld. Nieuws van Weekblad Actief wordt sindsdien kenbaar gemaakt via zowel 100.000 brievenbussen in noordoostelijk Friesland als online via de website, de app en onze social media-accounts.

Veranderingen in de krant

Het werk van de redactie veranderde grondig. Was het voorheen zo dat een redacteur vaardig met de pen moest zijn, vandaag de dag is hij vaardig met opnameapparatuur en verwerkingsprogramma's: foto- en videocamera's, beeldbewerkings- en tekstverwerkingsprogramma's.

Zichtbaar en onzichtbaar, achter de schermen en publiekelijk, werd er flink geëxperimenteerd door de redactieleden. Welke filmpjes gaan ze maken met hun mobiel, wanneer gebruiken ze kleine camera's en wanneer gaan ze er op uit met de grote video-camera? Fotograferen werd naast het schrijven van artikelen een redactionele taak. Door het hele product in handen van één persoon te leggen, wordt het verwerkingsproces gemakkelijker en de lijnen korter.

Uitbreiding van de app

Al snel vond de directie dat de app méér mogelijkheden zou moeten bieden. Ze wilden dat de krant via de app digitaal gelezen kon worden, dat de filmpjes in de app te zien zijn en dat lezers via de app contact kunnen opnemen met Weekblad Actief.

Programmeurs bogen zich over dit vraagstuk en de versie 1.0 werd via diverse tussenstappen geüpdated naar 2.8. Deze laatste versie biedt zoveel meer dat we extra aandacht schenken aan deze lancering. Regionaal nieuws wordt met versie 2.8 op geheel eigentijdse wijze verspreid. Nog altijd gratis voor de lezer en huis-aan-huis in geheel Noordoost-Friesland, maar ook digitaal. Lezers kiezen zelf wat ze het prettigst vinden.

Hoe doe je dat,
meegaan met de tijd

Wilt u het regionale nieuws lezen in de papieren krant of liever op uw smartphone of tablet? Neemt u regionieuws graag tot u via bewegend beeld? Het kan allemaal. Bekijk de filmpjes van Weekblad Actief in de krant of rechtstreeks in de Actief Plus-app 2.8. Natuurlijk kunt u zich ook abonneren op het YouTube-televisiekanaal van Weekblad Actief waar alle video´s worden gebundeld.

Delen en nalezen

De artikelen die in Weekblad Actief staan zullen in het vervolg gemakkelijk kunnen worden gedeeld. Vanuit de app kan dat via vervolgknoppen die in beeld komen wanneer je een artikel selecteert. Dagelijks worden er ook nieuwe artikelen toegevoegd aan de website Actief Online. Extra publiciteit genereren we voor u via de Facebook- en Twitter-accounts.