Bovenstaande plaatjes illustreren het verhaal op deze pagina, zie de cijfers met de sterretjes in de tekst. Houd je mobiel voor de foto en je bekijkt ook een instructiefilmpje.
Bovenstaande plaatjes illustreren het verhaal op deze pagina, zie de cijfers met de sterretjes in de tekst. Houd je mobiel voor de foto en je bekijkt ook een instructiefilmpje. Foto: Actief Media

Kies zelf hoe je het regionale nieuws tot je neemt

BURGUM - Weekblad Actief geeft het regionieuws vorm op een hedendaagse manier. Daarvoor werd vorig jaar de ActiefPlus-app gelanceerd. Hiermee kunnen video's in de krant worden weergegeven. Natuurlijk is meer mogelijk met zo'n app. Vandaag lanceert Actief Media de ActiefPlus 2.8. Wat is er nieuw en waarvoor kunt u deze app gebruiken?

Om gebruik te maken van de nieuwe versie 2.8 moet u de huidige app eerst updaten. Ga daarvoor naar de App Store (iPhone) of Play Store (Android). De nieuwe versie is te herkennen aan het lichtblauwe lintje met daarin de cijfers '2.8' linksboven in het blauw-witte logo A+ Actief.

Blader op de app
in Weekblad Actief

De eerste versie van ActiefPlus is ontworpen om video's, commer/
cials, virtual reality of internetpagina's toe te voegen aan de papieren krant. Tegenwoordig is Weekblad Actief ook volledig in de app te lezen. Wekelijks wordt de nieuwste Actief als digitale bladerkrant er op gezet. Hoe werkt de app ook alweer?

De knop online

Links onderin de app ActiefPlus 2.8 bevindt zich de knop 'online'. (zie de foto rechtsboven bij de *1) Klik op de knop en je kunt kiezen uit de drie verschenen edities: 'noord', 'midden' en 'zuid'. Klik op een editie en je vindt de Actief van deze week. (*2)

Weekblad Actief, dat betekent 40 à 64 pagina´s informatie - geschreven door een zelfstandige redactie - over bedrijvigheid, politiek, sport en culturele activiteiten in de regio. Uiteraard vind je op de advertentiepagina´s tal van interessante aanbiedingen.

Blader met een vingerveeg over het scherm van de ene naar de andere pagina. Of blader van de ene naar de andere pagina met de knoppenstructuur in het menubalkje onder aan de digitale krant.
Zie je hem niet, tik dan even met je vinger op het scherm.

"Probeer nu onze geheel vernieuwde app"


Onderaan de digitale krant bevindt zich een menubalkje. Wat betekenen de vier knoppen die je hier ziet? (*3)

Vier vierkantjes

Klik op het symbool met de vier vierkantjes en je ziet alle losse bladzijden op één scherm. Scrol gemakkelijk direct naar je favoriete pagina.

Liggende haakjes

Klik op het symbool met de liggende haakjes en je vindt een methode om door de pagina's te bladeren: pijltjestoetsen om mee voor- of achteruit te bladeren. (*4)

Het vergrootglas met +

Klik op bovenstaande symbool om het artikel te vergroten. Je kunt dat ook doen door twee vingers op het scherm uit elkaar te bewegen.

Het vergrootglas

Tik op het vergrootglas om de zoekfunctie te openen. De zoekfunctie werkt alleen voor de krant waarin je bladert.

Het 'bakje' met het pijltje

Klik op het 'bakje' met het pijltje om een pagina te downloaden. Bijvoorbeeld om hem daarna te delen via e-mail, Whatsapp, Instagram of Facebook. (*5)

Nieuw: in ieder artikel
opties voor vervolgacties

Deel het artikel direct

Handige functie in de bladerkrant is de vervolgacties die vanuit ieder artikel ondernomen kunnen worden. (*6) Heeft u een artikel gelezen over een bedrijf dat vloeren verkoopt en u vindt het echt iets voor uw zoon die net een nieuw huis kocht? Met de knoppen voor vervolgacties deelt u het artikel direct, bijvoorbeeld via WhatsApp. Mailen kan ook, of zet het artikel online op uw eigen Facebookpagina. Staat er een mooi verhaal over uzelf in Weekblad Actief? Plaats het artikel met de actieknop op Linked In.

Bekijk het regionieuws met onze video's

Video´s in de app

In de hoofdpagina van de ActiefPlus-app 2.8 is het tweede symbool van links het plaatje dat een videocamera verbeeldt. Klik er op en bekijk een selectie van de filmpjes die via Actief Media zijn gepubliceerd. (*7) Wil je alle filmpjes vinden, ga dan naar het You Tube-kanaal van Actief Plus. Wil je nooit meer een video missen, abonneer je dan op dit You Tube-kanaal.

"Ook ons You Tube
kanaal is nieuw!"

Scan de video in de krant

De optie om bewegend beeld te bekijken in de krant, blijft gelijk zoals in de eerste versie van de ActiefPlus-app. Nieuw is wel dat nu wordt geteld hoe vaak de video's worden bekeken.

Om de video's in de krant te scannen gaat men net als in de eerste versie naar de grote witte knop met een fototoestel, te vinden in het midden van de balk onder in de de app. Deze knop is bruikbaar bij de foto´s in de krant waarbij het ActiefPlus-logo staat. Houd je je mobiel voor deze foto terwijl je de app geopend hebt. Klik op de witte knop met het fototoestel en er zal een filmpje verschijnen. Of een webpagina of een virtual reality-beeld.

Begrijpt u niet hoe het werkt? Kijk dan bij het symbooltje i, rechts van de witte knop. Daar vindt u meer informatie.

Direct contact opnemen

Contactgegevens

Wilt u contact opnemen met iemand van Weekblad Actief? Klik op het symbooltje rechts, de telefoon (*8). U ziet alle benodigde contactgegevens: email-adres, telefoonnummer en het kantooradres. Met een klik op de knop onderneemt u actie.

Push notifications

Soms wil je een melding krijgen op je telefoon, bijvoorbeeld om op de hoogte te blijven over een bepaald onderwerp. Als adverteerder wilt u misschien mensen die geïnteresseerd zijn in uw bedrijf op de hoogte brengen van een leuke aanbieding. Is de uitslag van een puzzel bekend? Hoor als eerste wie de winnaars zijn met een 'push notifcation' van Weekblad Actief.

Samenvatting

Wat kunt u met ActiefPlus 2.8?

1. Bekijk met uw mobiel video´s, internetpagina´s of virtual reality-beelden in de krant
2. Blader digitaal door het blad
3. Bekijk een selectie van onze nieuws video's
4. Deel een artikel met vervolgacties
5. Neem rechtstreeks contact op met één van de medewerkers van Weekblad Actief
6. Ontvang 'push notifications'