In Drachten wordt op 8 december geschreven.
In Drachten wordt op 8 december geschreven. Foto: Ingezonden

Amnesty's schrijfactie Write for Rights met speciale trein door heel Nederland

DRACHTEN - 10 december is de Dag van de Rechten van de Mens. Op deze dag komen wereldwijd honderdduizenden mensen in actie om brieven te schrijven voor mensen die onrecht is aangedaan. Dit jaar wordt er voor het eerst ook geschreven vanuit een speciale trein.

Ook in Drachten wordt op 8 december volop geschreven. Om 11.00 uur geeft gemeente dichter Andries de Jong het startsein voor de schrijfmarathon in de bibliotheek op het Museumplein waarna er tot 16.00 uur geschreven kan worden. Vanaf 12.00 uur kan dat ook in de doopsgezinde kerk aan de Zuiderbuurt.

Op maandag 10 december gaat een Write For Rights-trein rijden door Nederland. Aan boord kunnen mensen brieven schrijven naar de acht vrouwen voor wie we dit jaar wereldwijd in actie komen. Iedereen die brieven wil schrijven kan opstappen en kosteloos een stukje meerijden.

Tijdens Write for Rights schrijven mensen naar autoriteiten van verschillende landen. Ze komen in actie voor mensen die onrecht is aangedaan. Mensen die gevangen zitten omdat ze opkomen voor de rechten van anderen, die worden gemarteld omdat ze voor hun mening uitkomen of die worden bedreigd om wie ze zijn. Door al die brieven verandert hun leven: ze komen vrij, hun marteling stopt of ze krijgen bescherming. Omdat de regering zich onder druk gezet voelt. Neem voor meer informatie contact op met Anna Regerus via regnerusa@gmail.com.