Een detail uit het aquarel voor psalm 75.
Een detail uit het aquarel voor psalm 75. Foto: Ingezonden

Expositie Psalmen in kleur

DRACHTEN - In de decembermaand geeft Aafke Holman kleur aan de Adventsperiode in de Grote Kerk.

Zij maakte bij alle 150 psalmen kleurrijke aquarellen. De aquarellen zijn een vertaling van de woorden uit de psalmen. Psalmen kunnen inspireren, troosten en spirituele gevoelens wakker maken. 22 psalmen die in relatie staan tot de periode van kerst worden tentoongesteld in de grote kerk. De indeling van de Psalmen door Kees Waaiman geeft de bezoeker van de expositie de mogelijkheid meer te weten te komen over de achtergrond van de psalmen. Zo zijn er bijvoorbeeld psalmen die gaan over Jeruzalem, de uittocht uit Egypte, de Ballingschap of psalmen bij het zoeken van de weg. Voor het zoeken van de weg zal speciale aandacht zijn tijdens de koffieochtend in de koffiezaal van de kerk op 12 december.

Op 30 november zal er een feestelijke opening zijn met een inleiding door Aafke Holman en verschillende muzikale bijdragen op het Hillebrandorgel en de piano. De psalmen staan centraal in de muziek. Voor de liefhebbers zal er ook gelegenheid zijn om enkele psalmen mee te zingen. De opening begint om 20.00 uur en na de opening zal er gelegenheid zijn om onder het genot van een hapje en drankje de expositie te bekijken. De opening heeft een vrije toegang voor iedereen.

Openingstijden: 1,8, 15 en 22 december van 13.30 uur tot 17.00 uur. Elke zaterdag om 16.00 uur 30 minuten muziek en op 12 december van 10.00 tot 11.30 uur koffieochtend.