Huiskamerfestival Muziek bij de Buren

DRACHTEN - Drachten sluit voor het eerste jaar aan bij hét huiskamerfestival van Nederland, Muziek bij de Buren. Laat je verrassen door de muzikaliteit en gastvrijheid van Drachten. Zondagmiddag 9 december presenteert Drachten wat het te bieden heeft aan opkomend en gearriveerd muzikaal talent. In 26 huiskamers verspreid door het heel Drachten vinden de optredens plaats.

Hier kun je luisteren naar optredens van lokale en regionale muzikanten; van singer- songwriter tot hiphop en alles daar tussen in. Tijdens Muziek bij de Buren ontmoet je de inwoners van Drachten en maak je in de intieme sfeer van de huiskamer kennis met al het moois wat het dorp op muzikaal vlak te bieden heeft. De optredens zijn vrij toegankelijk. Het eclectische karakter van het programma is een viering van de diversiteit die ook de verschillende huiskamers kenmerkt. Zo is bijvoorbeeld singer-songwriter Zippora Tieman van de partij, maar ook popkoor Timeless en rock'n lol band de Sadelrûkers staan op het programma. Muziek bij de Buren is gestart zodat muzikanten nieuw publiek ontmoeten en inwoners elkaar (beter) leren kennen. Door de intieme setting van de huiskamer ontstaat persoonlijk contact tussen de muzikant, de huiseigenaar en de bezoekers. Het complete programma is te vinden op drachten.muziekbijdeburen.nl en in de programmakrant die verspreid wordt door Drachten.

Tijden: 12.30 tot 13.00 uur: opening in het oudste huisje van Drachten aan de Oudeweg 208a. Van 13.00 tot 17.30 uur: verschillende wijken/huiskamers: programma Muziek bij de Buren. Van 18.00 tot 21.00 uur Slotfeest in Poppodium Iduna met muziek van Not Sure.