Film Meteora in Karmelklooster

DRACHTEN - In het Karmelklooster aan de Burgemeester Wuiteweg 162 in Drachten wordt zondagmiddag 2 december om 15.00 uur de film Meteora vertoond.

Op hoge rotsformaties in het hart van Griekenland liggen veertiende eeuwse kloosters (Meteora). De jonge non Urania wordt in een net van dikke touwen honderden meters omhoog getakeld door haar zusters. Urania leeft met een groot geheim. Ze is verliefd op de monnik Theodorus, die aan de overkant woont. Tijdens een picknick in de vallei wisselen ze beleefdheden uit, tot ze het niet meer houden en elkaar in de armen vallen.

De Griekse regisseur Spiros Stathoulopoulos situeerde zijn kloosterfilm, over de tweestrijd tussen lichaam en geest, het sacrale en het profane, in een spectaculair landschap. Speelfilm, documentaire en animatie lopen daarbij vloeiend in elkaar over, met fraaie naïeve tekeningen gebaseerd op Byzantijnse iconen. Entree: € 15,- inclusief koffie/thee. Het klooster is vanaf 13.00 uur geopend vanwege de jubileumtentoonstelling Bloom.

Cursus Sociale
Hygiëne
sportclubs

DRACHTEN - In samenwerking met HSN (Horeca Stichting Nederland) organiseert Sportbedrijf Drachten de 'verplichte' Cursus Sociale Hygiëne. Omdat dit 'incompany' georganiseerd wordt en in het kader van verenigingsondersteuning financieel gecompenseerd wordt door Sportbedrijf Drachten kunnen sportverenigingen hun kaderleden tegen een absolute bodemprijs aanmelden.

Deze verenigingen moeten ten minste twee leidinggevenden hebben van ten minste 21 jaar met het SVH Diploma Sociale Hygiëne. Voldoet uw vereniging momenteel aan de regels? Is er een kans dat de vrijwilligers met diploma in de komende jaren stoppen bij de vereniging? Verenigingen gevestigd in Smallingerland kunnen voor €142,50 per cursist deelnemen. Vele malen goedkoper dan het gangbare bedrag van zo'n €400,00. Binnen bedrijven waar alcohol geschonken wordt dient er altijd iemand met het diploma Sociale Hygiëne aanwezig te zijn tijdens openingsuren. Vanaf januari kunnen deze bedrijven zich ook aanmelden voor de cursus voor €285,- per cursist. De cursus wordt georganiseerd op maandagavond 11 februari en woensdagavond 13 februari, van 18.30 tot 22.00 in Sportcentrum Drachten.

Sportverenigingen uit Smallingerland krijgen in 2018 nog voorrang om de beschikbare plekken te vullen. Vanaf januari kunnen horecabedrijven zich aanmelden. Heeft u een vraag of opmerking?
U kunt per mail (verenigingen@sportbedrijf-drachten.nl) of telefoon (0512-583666) contact opnemen met Jorick de Haan.

Mama Vita

DRACHTEN - In Drachten worden regelmatig regiobijeenkomsten georganiseerd van Mama Vita, een landelijk netwerk voor moeders van een kind met autisme.

Mama Vita brengt moeders bij elkaar en biedt ondersteuning middels activiteiten, bijeenkomsten en kennisprogramma's. Eén keer in de maand wordt er op vrijdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur een bijeenkomst gehouden in het gebouw van Stichting MEE, Moleneind Zuidzijde 95 in Drachten. Op vrijdag 7 december geeft Nynke Zuurmond een workshop 'Autisme en communicatie'. Meer informatie en opgave emailadres drachten@mamavita.nl