Roland Snijders is te zien op televisie en in de theaters, 
waaronder de Drachtster Lawei.
Roland Snijders is te zien op televisie en in de theaters, waaronder de Drachtster Lawei. Foto: Jaap Reedijk

Ronald Snijder volgend jaar in De Lawei

DRACHTEN - Zondag 16 december 2018 is de voorstelling Welke Show van Ronald Snijders voor het eerst te zien op televisie. Donderdag 10 januari 2019 gaat zijn nieuwe theaterprogramma Groot Succes 2 in première in De Kleine Komedie in Amsterdam. Hij is op 1 maart 2019 te zien in Schouwburg de Lawei in Drachten.

In Welke Show vervreemdt Ronald Snijders zijn publiek op geheel eigen wijze met grappen, liedjes, normale anekdotes, nieuwe woorden en opmerkelijke invallen. Hij wordt daarbij begeleid door een maar liefst tweekoppige Big Band.

Ook leest hij voor uit eigen werk. 'Welke Show is een groot feest van absurditeiten, woordgrappen, slapstick en maffe liedjes. Hij slaagt erin vrijwel geen enkele zin logisch op de vorige te laten aansluiten. Welke Show werd genomineerd voor de Poelifinario, de prijs voor het meest indrukwekkende cabaretprogramma van het seizoen en is zondag 16 december om 22.45 uur te zien op NPO3. Welke Show is een ode aan Toon Hermans, die een dag later, 17 december, 102 zou zijn geworden als hij nog in leven zou zijn geweest.

Terwijl Welke Show op televisie wordt vertoond, staat Nederland aan de vooravond van de première van een nieuw theaterprogramma van Ronald Snijders, Groot Succes 2. Groot Succes 2 is de opvolger van Groot Succes, welke show van Snijders nog niet in de theaters te zien is geweest.

Verwacht wederom onverwachte taalgrappen, nieuwe woorden en niet te plaatsen gedachtekronkels. Op het ogenblik speelt Snijders try-outs van dit programma.