V.l.n.r.: Jacco Lamfers, Rianne Jongsma, Tetsje van der Kooi en Wytske Holtrop.
V.l.n.r.: Jacco Lamfers, Rianne Jongsma, Tetsje van der Kooi en Wytske Holtrop. Foto: Ingezonden

Kerstconcert in het Readtsjerkje

READTSJERK - De Friese sopraan Tetsje van der Kooi brengt op zondag 16 december een prachtig kerstprogramma waarin ze laat horen wat licht voor de wereld betekent.

Met oude en nieuwe muziek, lichtvoetige Amerikaanse songs, pareltjes van oude volksliederen en prachtige instrumentale werken van onder meer Bach en Fauré.
Zij werkt in dit concert samen met drie muzikale vrienden, nl. Jacco Lamfers (piano) en de Friese talenten Wytske Holtrop (cello) en Rianne Jongsma (fluit).

Eppie Dam heeft speciaal voor haar kerstconcerten een Friese vertaling gemaakt van het Zweedse Koppången en het beroemde gebed van Franciscus van Assisi: Instrument of Peace. Enkele Engelse traditionals kunnen niet ontbreken, maar Tetsje maakt ook uitstapjes naar Zweden, Rusland, Oekraïne en Sarajevo.

Tetsje van der Kooi is een veelgevraagd sopraan in Fryslân en daarbuiten. Samen met haar muzikale vrienden organiseert ze ook zelf concerten, zoals Kryst, Passy en Vrouwen van de Zee.
Jacco Lamfers (piano) is de vaste begeleider van Tetsje. Hij is docent, begeleider en componist.

Wytske Holtrop (cello) ontving in juli 2018 de Fryske Emmy Award voor talenten. Ze behaalde dit jaar ook haar master (cum laude) aan de Haute École de Musique de Genève. Rianne Jongsma (fluit) speelt bij de Filharmonie Noord, de Nieuwe Philharmonie Utrecht en het Colori ensemble, waarin ze samenspeelt met broer Arjan, zus Wilma en pianist Frans Douwe Slot.