Dertien zwemmedailles DZ&PC, goud Wetterwile

HEERENVEEN - De regionale kampioenschappen wedstrijdzwemmen worden sinds 2017 verdeeld over twee weekenden. Dit jaar waren de kortebaanwedstrijden op 17, 18, 25 en 26 november in Heerenveen.

Senna Hof van DZ&PC uit Drachten was ook ook afgelopen weekend de zwemmer met de meeste medailles (vijf keer goud). Niet minder indrukwekkend was bijvoorbeeld de prestatie van Erik Nijholt. In een ontspannen race zwom hij naar een prachtig persoonlijk record op de 1500 meter vrije slag. Hij bracht zijn tijd van 15.55.04 naar 15.44.21. Een verbetering van bijna 11 seconden en een prachtige uitgangspositie voor het Nederlands kampioenschap eind december. Er werden persoonlijke records gezwommen en een onverwachte bronzen medaille was er voor Tiemen Jonkman op de 100 meter schoolslag.
Wetterwille uit Burgum won drie keer goud. Goud en Regionaal Winterkampioen: jongens jeugd: Hendrik Jilderda 50 meter schoolslag, Marcel Delfstra 50 meter vlinderslag en 200 meter vlinderslag. Zilver was er bij de jongens jeugd voor Marcel Delfstra op de 200 meter schoolslag en de 100 meter vlinderslag. Hendrik Jilderda behaalde zilver op de 100 meter schoolslag. Brons: Marcel Delfstra 50 meter rugslag, 100 meter schoolslag en 400 meter wisselslag.