Paardensport

NOORD SLEEN - Jade Bolhuis van de Heideruters uit Harkema was woensdag op dressuurwedstrijd in Noord Sleen. Met pony Zenna reed ze naar de eerste prijs in de b-dressuur met 185 en 189 punten.

Met haar pony Dorien startte ze in de L2 waar ze ook naar de eerste prijs reed. Die proef werd beloond met 191 punten. Lammert van der Veen was met zijn paard Cabalero op concours in Tolbert. Deze combinatie reed in de klasse L naar de eerste prijs. Later op de avond reden ze ook naar de eerste prijs in de klasse M. Henrica Bakker was op het pompoenenconcours in Sonnega. Het eerste parcours in de klasse Z zette ze op haar naam met een overwinning. In het tweede parcours reed deze combinatie naar de tweede prijs. Hiermee waren ze geplaatst voor de finale en hierin reden ze nogmaals naar een eerste prijs. Jody Bakker startte met haar paard Gouveneur in Oudega. In de klasse Z1 reden ze naar een eerste en een de prijs met 224 en 216,5 punten.

Zaterdag kwam Chinouk Weststrate van HSF It Bytling uit De Westereen met haar twee pony's in actie tijdens de dressuurwedstrijd in Koudum. Met Liberty's Contessa de la Luna maakte ze haar debuut in de klasse M2 categorie D/E. Deze klasse werd in handicap verreden met de M1, en de door hen gereden proeven waren goed voor tweemaal een tweede plaats op met 190 en 178 punten. Met Liberty's Ulite startte ze in de klasse L2 categorie D/E, dit was tevens de selectieproef voor het Fries kampioenschap, maar ze kwam niet verder dan een achtste plaats met 182,5 punten.