In Metslawier wordt een sfeervolle Wintermarkt gehouden.
In Metslawier wordt een sfeervolle Wintermarkt gehouden. Foto: Ingezonden

'Snert onder de preekstoel' in Metslawier: sfeervolle Wintermarkt

METSLAWIER - Zaterdag 8 december van 14.00 tot 19.00 uur organiseert Mienskipshûs Doarpstsjerke een sfeervolle Wintermerke in en rondom de oude dorpskerk in Metslawier.

Binnen is het warm en gezellig met live muziek van Voxtrot. Er is een zitje onder de preekstoel om te genieten van de winterse lekkernijen. Er zullen streekproducten, handgemaakte kerstartikelen en kerststukjes te koop zijn. Een uitstalling van kerststallen waarvan een aantal te koop zijn en natuurlijk is de kerk winters aangekleed met versiering en een selectie van bijpassende schilderijen.

Buiten is de oude dorpskern versierd met lichtjes en vuurkorven. Er zijn verschillende kraampjes met volop artikelen en leuke cadeautjes. Muziek om in de stemming te komen voor de gezellige feestdagen van de decembermaand. Ook aan de jeugd is gedacht, er zijn knakworstjes met broodjes en marshmallows verkrijgbaar om te roosteren boven een vuurtje. Een warm welkom voor iedereen, de entree is gratis en de artikelen en versnaperingen zijn betaalbaar. De tentoongestelde kerststallen en schilderijen zijn ook tijdens de gebruikelijke openingstijden van 13.00 tot 17.00 uur op 9, 15 en 16 december nog te bekijken. Op zondag 16 december om 19.30 uur sluiten we het jaar af met een kerstconcert door Fryslan Brass. Kaarten voor het concert zijn verkrijgbaar tijdens de wintermerke.

Daarna is de tsjerke gesloten tot en met 11 januari. Op 12 januari wordt het jaar geopend met een expositie van Kunstgreep. Zie: www.doarpstsjerke-metslawier.nl of op Facebook.