Goud voor het jongensteam van GVV Feanwâlden bij het groepsspringen.
Goud voor het jongensteam van GVV Feanwâlden bij het groepsspringen. Foto: Ingezonden

Friese titel C jeugd GVV, prijzen WSBF en Dokkum

DOKKUM - Zaterdag 24 november werden in Dokkum de Friese kampioenschappen groepsspringen A-, B- en C- lijn gehouden.

Voor GVV Feanwâlden deden er twee teams mee. Eerst was het de beurt aan het jongensteam met Nick van der Bij, Joran van der Wal, Mika Postma, Hylke Rienk Otter, Johannes Rijpma, Tom van den Bremer, Jakob van der Wal en Reinder van Ens. Het team sprong vorig jaar nog D-lijn en zij hebben dit seizoen de overstap gemaakt naar de C-lijn. De jongens mochten op plankoline-kast goud in ontvangst nemen. Op de onderdelen trampoline-valmat en trampoline-pegasus wonnen zij het zilver. Het junioren C meidenteam bestond uit meiden van GVV Feanwalden en Shell Oudehaske. Voor het team kwamen Elise Servaas, Sarita Kooistra, Joy Oleri, Sanne Hovenga, Chantal Muizelaar, Femke van der Meulen, Amé de Jong, Marianne Bosma en Fenna Peterson in actie. Zij werden vierde op het onderdeel airtrack. Ze misten op 0,1 het podium.

De junioren van WSBF uit Surhuisterveen hadden een sterk team met Janine Alma, Sharon Mozes, Marrit Sietzema, Hannah Tempelaar, Marrit Heegstra, Nienke Veenstra, Tess Arends, Danae Kits en Aisha Roskammer. Ze namen twee prijzen mee naar huis, een tweede plek op plank-pegasus en een derde plek op minitramp-valmat.

De A-, B- en C-teams van Turn- en Gymsport Dokkum lieten het thuispubliek genieten van een sterk staaltje springkunst, dubbele salto's en schroeven. Tijdens de prijsuitreikingen mochten de teams van Dokkum regelmatig naar voren komen om het applaus in ontvangst te nemen voor hun verdiende goud, zilver of brons. Bij de Friese kampioenschappen in Dokkum en Nieuwehorne wist Gymsport Dokkum zeven Friese titels, acht tweede plaatsen en drie keer zes keer brons bij elkaar te springen.