Korfballers Quick'21 halen fors uit

HURDEGARYP - Korfbalvereniging Drachten/Van der Wiel begon zaterdag de zaalcompetitie op een manier waarvan ze vooraf niet had durven dromen. Ze kregen namelijk een ongenadig pak slaag van Quick'21 uit Oudega: 31-17.

In technisch, tactisch opzicht en agressie was Quick de Drachtsters de baas. Na een kwartier in de eerste helft keek Drachten al tegen een bijna onoverbrugbare achterstand aan van maar liefst 13-4. Drachten kwam deze dreun ook niet meer te boven. Op de ruststand van 18-9 was helemaal niets aan te merken. Na de rust deed Quick gewoon waar het voor de rust was gebleven en scoorde er weer lustig op los. Man of the match was zonder twijfel Romke Kooistra van Quick. Hij blonk de hele wedstrijd uit in enthousiasme, conditioneel en scorend vermogen en was daarmee een voorbeeld voor zijn ploeg.